26. marraskuuta 2015

Hippidippi

Tämän herkullisen härkäpapudipin kehittelin elokuun valoisina iltoina pohtiessani, mitä tekisin Kaupunkilaisten oman pellon färskeistä härkäpavuista. Olin aiemmin käyttänyt vain kuivattua kamaa liotellen ja keitellen niistä lähinnä salaattitarpeita, joten tuoreiden papujen käsittelyohjeita piti pikkuisen guuglailla.

Inttervepistä opin, että härkäpavut poistetaan paloistaan ennen niiden keittämistä. Muutaman minuutin kiehautus suolalla maustetussa vedessä riittää kypsentämään pavut ja niiden väri säilyy kesäisen vihreänä. 

Keitetyt ja valutetut pavut kannattaa kipata toviksi kylmään veteen, jolloin niiden kuoriminen on helppoa kuin heinänteko. Kuoriminen on ehkä terminä liioittelua, sillä suloiset pavut pullahtavat vaalean päällyskalvon sisältä määrätietoisesti puristamalla.

Tähän aikaan vuodesta (ainakaan kotimaista) tuoretavaraa voi olla hankala löytää, mutta kuivattuja härkäpapuja on varsin mukavasti tarjolla. Tämä dippi puolestaan sopii loistavasti sesonkiin kuin sesonkiin.
Tarvitset:
2½ dl keitettyjä härkäpapuja
valkosipulinkynnen
1 dl ranskankermaa
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Sauvasekoita keitetyt härkäpavut ja valkosipuli rouheaksi tahnaksi.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa esimerkiksi lehtikaalisipsien kanssa.

2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Vähänkö hauska nimi, hippidippi! Nyt onkin ollut paljon herkullisia dippejä blogeissa, kohta on pakko kehittää jotkut yhden naisen bileet, että pääsee itsekin herkuttelemaan ;)

Jaana kirjoitti...

Dippi on uusi musta ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...