26. elokuuta 2014

Syötävän hyvä Melbourne

Melbournessa on hurmaavan Attican ohella noin tsiljoona muuta mahdollisuutta syödä hyvin. Majapaikkani keittiöfasiliteettien ansiosta kesälomareissulla tuli jonkin verran kokkailtua niin sanotusti kämpillä (muiden muassa suomalaisia lihapullia ja perunamuussia), mutta harrastin toki myös ulkoruokailua. Ohessa ravintolavinkkejä Melbourneen matkaajille kera tuhnuisten Instagram-kuvien.
Asuin noin viikon verran Windsorin kaupunginosassa, josta on kivenheitto Prahran Marketille (163 Commercial Road, South Yarra). Se on mahtava kauppahalli, missä sapuskatarvikkeiden shoppailun ohessa voi myös nautiskella lounasta. Valikoima on laaja, eivätkä hinnat hirvitä. Paikallisella kympillä (noin 7 euroa) saa esimerkiksi höyryävän kipollisen simpukoita chili-kookosliemessä ja pari unkarilaista lángos-lättyä irtoaa vajaalla neljällä eurolla.
Aasialaiset maut ovat monen uudehkon melbournelaispaikan punainen lanka. Kong BBQ (599 Church Street, Richmond) on varustanut ravintolan keskiöön sijoitetun keittiön riittävällä määrällä grillipisteitä ja liekit loimuavat iloisesti täysille saleille. Pöytäpaikkoja voi joutua jonottamaan pitkäänkin, mutta baaritiskin ääreen pääsee nopeasti. Kongin ruokavaikutteet tulevat Koreasta ja maistamani chiliset pork belly bunit sekä soijalla ja seesamilla maustetut possuribsit kimchislaw'n kanssa olivat älyttömän hyviä. Ruoat ja iso lasillinen Asahi-olutta kustansivat noin 30 euroa.
Paperboy Kitchen (320 Little Lonsdale Street) tarjoilee vietnamilastyyppistä ruokaa joko patongin väliin sullottuna tai kulhosta riisinuudeleiden kanssa. Testasin spicy bbq porkin nuudeleilla ja friteeratulla uppomunalla, enkä pettynyt. Pöytään tuotiin myös pikku kipollinen addiktoivaa sriracha-popcornia. Lysti maksoi noin 10 euroa.
Visiittini aikoihin muutaman viikon avoinna ollut Supernormal (180 Flinders Lane) oli edellisiä paikkoja hivenen fiinimpi. Lounasaikaan baaritiskipaikoille pääsi täälläkin jonottamatta, eikä pöytävaraus ole kuulemma iltaisinkaan välttämätön. Supernormalin ruoka täytti korkealla olleet odotukseni: spanner crab-salaatti sekä lobster roll olivat juuri niin herkullisia kuin toivoinkin niiden olevan. Ihanan tasmanialaisen rieslingin ja jälkkäriksi lirppimäni yuzulla maustetun saken kanssa lounaalle kertyi hintaa hiukan yli 40 euroa. 
Paljon pienemmällä budjetilla selvisimme seuralaiseni kanssa Chinatownin Gyoza Dourakussa (147 Bourke Street), jossa kaksi gyoza-annosta, tuhti okonomiyaki-pannari sekä friteeratulla pehmeäkuorisella ravulla täytetyt sliderit sekä kaksi puolen litran olutpulloa maksoivat vain reilut 20 euroa. 
Samaisen seuralaisen kanssa saimme aikaiseksi vähän suuremman laskun melkein residenssimme naapurissa sijaitsevassa puolalaishenkisessä ravintolassa. Borsch, Vodka & Tears (173 Chapel Street, Windsor) on kuuluisa kunnioitettavan pitkästä vodkalistastaan, ja totuuden nimissä on myönnettävä, että tuon iltapuhteen juomat maksoivat huomattavasti enemmän kuin syömät. Erilaisten vodkien maistelun ohella natustelimme peruna- ja sienitäytteisiä pierogeja, tolkuttoman maukkaita piparjuurella ryyditettyjä suolakurkkuja sekä turskakroketteja. Na zdrowie!
Local Taphouse (184 Carlisle Street, St. Kilda) on mukava korttelipubi, jossa on kiitettävän laaja arsenaali pienpanimoiden oluita sekä hanoissa että pullotavarana. Myös saluunan ruoka on varsin kelvollista. Söin Taphousessa lämpimän chorizo-salaatin uppomunalla ja kiinnostavilla kikherneranskalaisilla. Erityissuuret kiitokset ansaitsee se, että salattiin alunperin kuuluneet rusinat jätettiin pyynnöstäni keittiöön. Seuralainenkin kehui chicken parmigianaansa. Tässäkään paikassa syntyneen laskun loppusumma ei ole julkaisukelpoinen, koska olutvalikoima.
Melbournessa ei voi käydä pistäytymättä Gin Palacessa (10 Russell Place). West Winds Ginin Cutlassista, Maidenii-vermutista sekä oliivipurkin liemestä sekoitettu Dirty Martini maistui taivaalliselta pitkän turistipäivän päätteeksi. Ja martinin kolme oliivia ovat tässä gin jointissa standardi.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...