Attican perustaja Ben Shewry on lähtöisin Uudesta Seelannista, missä hän oppinut arvostamaan selkeitä makuja ja kunnioittamaan raaka-aineita. Shewryn ideologiaan kuuluu villiruoan sekä erityisesti Australian alkuperäiskasvien hyödyntäminen. Lisäksi Attican katolla ja tiluksilla kasvaa paljon kaikenlaista ravintolassa käytettäviksi. Hän on siis vähän niin kuin Australian Sasu Laukkonen, paitsi että Sasu kuulemma pelaa Beniä paremmin biljardia *tähän nyt se hymiö*
Pääsin istumaan näköalapaikalle, josta pystyi vaklailemaan annosten valmistumista koko illan ajan. Se on kuulkaa kiehtovaa katseltavaa, kun iso porukka ammattilaisia työskentelee ryhmänä kuin hyvin rasvattu kone.
Valittavana oli kahdeksan lajin maistelumenu viinipaketilla tai ilman. Otin paketillisen version sekä Tom Collinsin, tuon uskollisen ystäväni. Ruokajuomat osoittautuivat todella mielenkiintoisiksi, alkuviinit ovat tasmanialaisen Garagistesin tavoin kovaa valuttaa myös Atticassa.
Attican amuset olivat alusta lähtien aikamoista tykitystä. Leivän kanssa tuotiin tarjolle macadamiapähkinätönhää, omatekoista voita ja aussisuolaa.
Seuraavaksi herättelin ruokahaluani hyvällä menestyksellä paikan päällä tehtyllä tuorejuustolla, hasselpähkinäöljyllä ja suoraan kennosta lusikoidulla hunajalla; ihmeellisellä miniluumulla omenaviinietikkaisen dipin kanssa; maissilla ja voilla sekä wallabykakkusella, jonka mukana tuli myös resepti.
"Snow Crab and Sour Leaves" |
"Marron and Ground Greens" |
"Salted Red Kangaroo and Bunya Bunya" |
"Minted Potato, Medium Rare" |
"King George Whiting in Paperbark" |
"Pork, Rotten Corn and Lemon Aspen" |
Ennen jälkiruokia ohjelmassa oli vierailu ravintolan katolla, missä nuotion äärellä päivysti pari tyyppiä, jotka viittoineen ja hattuineen olisivat voineen olla Hogwartsista karanneita. He kertoivat kattoviljelyksistä ja tarjoilivat vaahtokarkkiversion Anzac-keksistä sekä lämmintä suolaista omenajuomaa.
"Pears and Maidenii" |
Superhyvään sorbettiin käytetty vermutti oli paikallista kamaa, jonka maustamiseen on käytetty Australian natiiviyrttejä. Ennen kotiinpaluutani onnistuin metsästämään Sydneysta pullollisen tätä kuivaa Maidenii-vermuttia tuomisiksi tänne emämaahan.
"The Industrious Beet" |
Siunatuksi lopuksi pöytään kannettiin suolakinuskitäytteinen suklaamuna, joka oli työstetty pukeko-linnun munan näköiseksi. Karkin kanssa tarjoiltiin Father Benin laatima tarina, jonka lopusta lainaan oheen pätkän.
"Like me, Pukeko are often seen foraging for food beside roadside ditches, but unlike me they have been forced to adapt because their natural habitat, the swamplands, have almost disappeared with man proliferation. This cheeky bird with its majestic scarlet bill and iridescent blue feathers is known for raiding farmers' crops of potatoes, kumara and grain as well as foraging for grass from pastoral farmland. Its tenacious characteristics have enabled the Pukeko to sustain its numbers and flourish in a human environment."
Aamen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti