Tämän smörgarin väitetään olleen Elvis Presleyn lempiruokaa ja siihen viitataankin usein yksinkertaisesti nimellä The Elvis. Tällaisilla leivillä lienee myös (lopunaikojen lääkeriippuvuuden ohella) oma osuutensa Kunkun liian varhaiseen kuolemaan.
Sydärileipä oli kyllä aika heviä kamaa ja siksi juuri loistava ehdokas vihonviimeiseksi syömiseksi. Leivästä suoriuduttuani tuli mieleen, että Samarin olisi ehkä toiminut ruokajuomana hiilihapotettua vettä paremmin.
Tarvitset:
4 luomupekonisiivua
2 viipaletta maalaisleipää (esim. Rezén Campaillou'ta)
maapähkinävoita
Reilun kaupan banaanin
voita paistamiseen
Tee näin:
Paista pekonit pannulla rapeiksi.
Voitele leipäviipaleiden toiset puolet maapähkinävoilla.
Viipaloi banaani ja asettele siivut toisen leipäviipaleen maapähkinävoidellulle puolelle. Laita pekonit banaanien päälle.
Kruunaa mahtisandwich toisella leipäviipaleella siten, että maapähkinävoideltu puoli on pekoneita vasten.
Sulata pannulle pekoninrasvojen joukkoon nokare voita ja paista leipä molemmilta puolilta kauniin kullanruskeaksi.
Puolita leipä ja nauti se Elviksen muistoa kunnioittaen.
10 kommenttia:
joo, no tänä mä jotenkin miellän viimeiseksi ateriaksi, tai no joo ainakin elviksen viimeiseksi. onnea ruokahaasteeseen!
Maapähkinävoita! Pakko kokeilla! :)
Herkkusuun lautasella, kiitos onnentoivotuksesta ja kiitokset myös itsellesi: haasteen teema on tässä kuussa ihan loistava!
Martina, kannattaa kokeille! Maapähkinävoi toimii pekonin kanssa järisyttävän hyvin!
Jos tällä ei saa suonia tukkoon, ei sitten millään. Tämä on niin överi, että sen on oltava kaikkien todennäköisyyksien vastaisesti hyvää. Hämmentävää ;-)
Onnea haasteeseen!
Hahaha, mahtavaa! Mä olen aina miettinyt että miltä tuo maistuu?!
Onko pekoni, banaani ja maapähkinävoi oikeasti hyvä yhdistelmä? Niinkuin että tekisi mieli tehdä toistekkin? Vai överiydessään once in a lifetime -tyyppinen elämys?
Jonna, kiitos, onnea tarvitaan aina! Sydärileipä tosiaan OLI hyvää.
Jytis, mahtavalta maistuu tuo combo, Elvis (tai hänen äitinsä) oli nero! Aika överi smörgari todellakin on eli ei sitä ihan jokapäiväiväisenä leipänä kande mussuttaa.
onnea! voitit ruokahaasteen arvonnassa ravintolalahjakortin haikon kartanoon. http://lautasella.blogspot.com/2012/02/mika-on-paras-viimeinen-ateria.html
Herkkusuun lautasella, kiitos mukavista uutisista! Pärjäisinpä kisassakin yhtä hyvin ;-)
Joo, once in a lifetime kokemus! Pakkohan tämä oli testata ja hyvää oli, mutta sen verran tuhtia tavaraa ettei ole tarvetta toista kertaa tehdä, viimeset suupalat oli jo vaikeuksia saada alas ;)
Kyllä, tämä smörgari ON tuhtia tavaraa. Nimensä veroinen eväs.
Lähetä kommentti