22. helmikuuta 2012

Pikaruokaa Tampereella

Reilut pari viikkoa sitten junailin itseni illalliselle Tampereelle ravinteli Berthaan (Rautatienkatu 14) ja heti ruoan päälle takaisin Helsinkiin. Pikaisen paluun aiheutti Ravintolapäivä houkuttelevine sianlihasämpylöineen.

Bertha osallistuu kahdeksan muun tamperelaisravintolan kanssa tämän kuun loppuun saakka kestäville kulinaariviikoille, jotka on masinoinut Food is Art-yhdistys.

En kuitenkaan ottanut Berthan Food is Art-teemamenua, vaan päädyin tekemään valintoja normilistalta, joka vaihtuu ilmeisesti kiitettävän usein.

bertha
Alkupalaksi söin maukasta pekonilla vyötettyä possunlihaa. Sille paritettu punaviini (joku Dorigon viini, en muista mikä) ei mielestäni sopinut sapuskan kaveriksi parhaalla mahdollisella tavalla.

bertha
Pääruokani oli aivan tyrmäävän hyvää rapeanahkaista kuhaa fenkoli-tomaattilisukkeella. Myös suositusviini (Terres Dorées Vin de Pays Roussanne 2008) oli napakymppi.

bertha
Skippasin juuston (joka kyllä lemusi lupaavalta muutaman seurueemme jäsenen lautasella) ja hörpin väliruokana myös alkudrinksuksi nauttimaani englantilaista (!) kuohuviiniä, jonka nimeä en ymmärtänyt kirjata muistiin.

bertha
Pidin kovasti myös jälkkäristä, jossa maistuivat appelsiini, sitruuna ja kerma. Château Le Clou Cuvee Andromede 2005 toimi herkun kanssa oivallisesti.

bertha
Berthan tyttöjen hiekkalaatikon nurkassa äpöttänyt pinkki Barbapapa oli ihana ♥

Ruoat, viinipaketti, pari lasia kuohuvaa sekä digestiiviksi imaisemani geetee kustansivat 86 euroa. Varsin kohtuullista siis.

Bertha oli kaikin puolin erittäin positiivinen kokemus. Sinne kannattaa mennä vähän pidemmänkin matkan päästä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...