Hot potin ideana on kypsentää erilaisia aineksia liemessä, jota voidaan maustaa monenmoisilla maustekastikkeilla. Samalla syntyy loistokeitto, jota voi syödä pitkin matkaa tai hörpätä sen vasta aterian lopuksi.
Oikein kivaa on se, että jokainen ruokailija saa ikioman hot pot-hässäkän ison yhteisen kattilan sijasta. Omien astioiden ansiosta kukin seurueemme jäsen pystyi ottamaan makuunsa sopivan kypsennysliemen. Itse olin perusliemilinjalla, toiset valitsivat kasvis- ja chililiemet.
Aineslista oli laajahko, joten annoimme tarjoilijan tuoda meille "vähän kaikkea". Ensimmäisessä erässä pöytään kannettiin possu-, broileri- ja kalapyöryköitä, broileria sekä kiinalaista säilykelihaa (Spam, Spam, Spam and Spam). Kastikekipoista löytyi BBQ-, chili- ja sataysoosseja sekä valkosipuliöljyä ja tuoretta korianterisilppua.
Seuraava satsi sisälsi munanyyttejä, mustekalaa, kalapaloja (vaikuttivat vähän vanhoilta), raputikkuja ja jättikatkoja.
Kolmannella tarjottimella oli lootuksen juuria, pavunituja, herkkusieniä, kiinalaisia siitakesieniä ja nuudeleita.
Lopuksi saimme vielä pari lautasellista paperinohuita lampaan- ja naudanliharullia sekä tofua.
Seuraavalla kerralla en kyllä ottaisi noin laajaa arsenaalia asioita, vaan pitäytyisin muutamassa aineksessa. Suosikkejani olivat kalapullat, mustekalat, lootuksen juuret, sienet, ravut sekä lampaanliharullat.
Kiinalainen olut toimii hot potin kaverina erinomaisesti. Koko lysti kustansi 32 euroa. Melko edullista siis.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti