20. helmikuuta 2011

Nipponschnitzel

Kyökkiperäisten asioiden to do-listalla on kertynyt tehtävä jos toinenkin, joten olen aloittanut niiden tekemisen aikataulukriittisessä järjestyksessä.

Tänään on helmikuun ruokahasteen viimeinen postauspäivä eli viikonlopun aikana piti kehitellä jotain japanilaista syötävää.

Koska pakastin oli puolillaan sianpaloja ja jääkaapista löytyi joku tovi sitten kaiken varalta ostettua makeahkoa kastiketta sekä alkuviikosta hankitun retikan jämäpätkä, päätin lähteä mukaan kisaan tonkatsulla.

Muistan syöneeni tätä wieninleikkeen tapaan valmistettua possua joskus ravintolassa, mutta itse en ole sitä ennen tehnyt. Enkä kyllä ymmärrä miksi, sillä ruoasta tuli aivan mielettömän hyvää eikä sen duunaaminen ollut vaikeaa.

Tonkatsun kanssa tarjoillaan ilmeisesti raastettua daikonia tai kaalia. Korvasin ne surutta retikalla, eikä salama ole iskenyt minuun vieläkään.


Tarvitset:
200 g possun ulkofileetä
suolaa
mustapippuria
munan
½ dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
öljyä

Lisäksi tarvitset:
retikkaa
tonkatsu-kastiketta

Tee näin:
Leikkaa possusta reilun sentin paksuisia viipaleita. Suolaa ja pippuroi viipaleet molemmin puolin.

Riko munan rakenne kevyesti vispaamalla.

Kierittele possusiivuja ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa.

Paista viipaleita melko kuumalla pannulla reilussa öljyssä muutaman minuutin ajan per puoli. Valuta kypsistä paloista liiat rasvat talouspaperiin tai -pyyhkeeseen.

Viipaloi possubiitit ja tarjoile ne retikkaraasteen sekä tonkatsu-kastikkeen kera.

8 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Schnitzel muotona on mainio! Onko tää nyt sitä fuusiokeittiötä ;)?

Raasteen tarkoitus on mun ymmärtääkseni auttaa ruuansulatuksessa, joten eiköhän tuo sinunkin ole oikein hyvä!

Vinksuna kinksuna että tonkatsu poskista on aika nannaa!

Merituuli kirjoitti...

Paitsi siis mulle tulee muodosta mieleen kampaviineri.

Jaana kirjoitti...

Poskitonkatsu on varmasti älyn hyvää!

"Sikamainen kampaviineri digestiiviraasteella" - siinäpä mainio nimi! Tämän annoksen tilaisin takuuvarmasti ravintolassa :-)

Minna kirjoitti...

Vanhana daikon-kasvattaja voin vakuttaa että daikon ja retikka ovat samaa sakkia. Nom. Koiravainaakin tykkäsi daikoista kovasti.

https://www.facebook.com/album.php?id=753333338&aid=33702#!/photo.php?fbid=25102673338&set=a.21257133338.33702.753333338&theater

Minna kirjoitti...

Toinen Helsinki = minä! :-D
Ihmisellä on liikaa Google-tilejä...

Anonyymi kirjoitti...

APUA! Google kiusaa, en pääse eroon duunigmailista... minä = Minna.

Ari Makela kirjoitti...

Kaali on se klassinen seuralainen tonkatsulle, mutta nykyään se tarjoillaan usein "japanilaisemmin". Esimerkiksi Kotossa se tulee riisin kanssa.

Jaana kirjoitti...

Toinen Anonyymi Minna, haasta Google käräjille, sä niin voitat tän keissin!

Koiravainaan ja daikonin yhteispotretti on kaunis <3

Ari, kaaliraaste olisi takuulla toiminut tuon kampaviinerinkin kanssa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...