3. helmikuuta 2011

Cocktaileja ruokajuomina

Taannoisessa Bocuse D'Or-kisassa hienosti pärjännyt Matti Jämsen ja hänen juomamestariystävänsä Timo Siitonen perustivat jo viime lokakuussa K17 kitchen cocktailin (Kalevankatu 17), mutta taas minulla kesti muutaman kuukauden päästä tutustumaan tähän naapurikorttelissani sijaitsevaan paikkaan samoilla huudeilla asuvan ystävättäreni kanssa.

K17:n erikoisuus on makujen parittaminen. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että menuille on suunniteltu sopiva setti minicocktaileja, jotka jatkavat ja tukevat ruoan makuja. Kiinnostava konsepti!
 Alkuun saimme keittiön tervehdyksenä skagen-tyyppisellä tahnalla päällystetyt leipäset.
Silakan ja sillimoussen kyytipoikana tarjoiltu porkkanainen minidrinksu toimi kalojen kanssa yllättävän hyvin.
Seuraavien makujen teemat oli haettu Italiasta. Muhevan parmesaaniraviolin alle vedetyt tryffeliset vauhtiraidat maistuivat ylimaallisen hyviltä ja hieman yrttinen pikkujuoma komppasi kokonaisuutta kivasti.
Menun henkilökohtaisen suosikkini oli suussasulava vasikan kieli pienten piparjuurikastiketiplujen kanssa. Myös drinkissä maistui piparjuuri. Täydellinen yhdistelmä.
Kallioanturan seurana oli merirapua vaahtona ja pinaattia muhennettuna. Lisäksi maa-artisokkaa löytyi sekä lautaselta että lasista. Cocktailissa oli myös aika tiukasti inkivääriä, mutta se sopi hienosti muihin makuihin.
 Väliruoaksi saimme granitén, joka maistui martinille.
Pääruoaksi söimme "Wallenbergin pihvit", joissa vasikkaa oli sekä fileenä että jauhettuna. Annoksessa oli ilokseni mukana myös kateenkorvaa. Juomassa oli katajanmarjaa ja yrttejä. Maukas kombinaatio tämäkin.
Jälkkärit aloitimme ylihyvällä Galliano-moussella.
Ateria päättyi banaanihässäkkään, jonka kera tarjolla ollut maapähkinäjäätelö meinasi viedä kielen mennessään. Drinkin mansikka ja viikuna eivät mielestäni oikein toimineet banskun ja pähkinän kavereina.

K17:n ruoka oli loistavaa ja cocktailit sopivat sapuskoiden kanssa yllättävän hyvin yhteen (viimeistä yhdistelmää lukuunottamatta).

Alkuun hörppimäni ranskalainen G'Vine-tonic, maistelumenu sekä minicocktailit maksoivat 100 euroa. Paikka on vierailun väärti, siellä on vaihtunut listakin ihan äskettäin.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...