27. syyskuuta 2010

Muka-muffinssit

Kuukausi lähenee loppuaan ja olen unohtanut postata jutun syyskuun mormoonimuffinsseista, vaikka valmistin heitä jo toissaviikolla. Kääk!

Nämä tyypit eivät ole oikeastaan muffinsseja ensinkään. 38-vuotiaan nelilapsisen Miriamin kalenterissa koulumiljöössä esittelemä Missionary Meringue on yltiöimelä ja hampaissa ratiseva makuelämys. Tosin kokeilemisen arvoinen sellainen.

Vaikka voitelinkin koloset mitä suurimmalla hartaudella, oli valmiiden leipomusten poistamisen vaikeusaste silikonisesta muffinssivuoasta sata. Silti lopputulokset olivat ohjeessa kuvatun kaltaisia: Tops should be crisp, bottoms chewy.

Täytejäätelöksi noukin mielestäni kaupan kylmäkaapista Benin & Jerryn Fairly Nutsia, mutta purkin ketale oli kotimatkalla muuttunut Vanilla Toffee Crunchiksi. Onneksi hipit eivät tee kuin hyviä jätskejä.

Reseptin mukaisesta satsista syntyy kahdeksan "muffinssia". Yhdestä saa jo erinomaiset sokeriöverit.


Tarvitset:
2 munanvalkuaista
1 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
jäätelöä

Tee näin:
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri ja kaakaojauhe pienissä erissä koko ajan vispaten.

Voitele muffinssivuoan kolot (myös silikonisen!) huolellisesti. Lusikoi valkuaisvaahtoa koloihin. Älä täytä koloja aivan piripintaan.

Laita vuoka kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 120-asteiseksi. Paista kakkaroita uunissa tunnin ajan.

Anna valmiiden "muffinssien" jäähtyä vartin verran ja irroita ne sen jälkeen vuoasta. Terävä veitsi on hyvä apuväline irroitukseen.

Jos onnistuit saamaan leivonnaiset yhtenä kappaleena irti vuoasta, halkaise ne ja täytä jäätelöpallolla. Jos ne hajosivat, improvisoi.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...