Kesälomani aikana Kulinaarimurulan keittiössä pääsi käymään niin, että siellä kokattiin kokonainen ateria pelkistä eineksistä! Unfuckingbeliverpool!
Syy moiseen toimintaan löytyy IKEA:sta, tarkemmin sen ravintolan lihapullajonoista. Ne olivat niin järjettömän pitkiä, että olin pakotettu lunastamaan ostoshelvetin ruokaosastolta kassillisen safkaa kotona valmistettavaksi.
Ensin aioin ostaa pelkkiä kötbullar, mutta sitten ruåtsalainen hurmos vei mukanaan ja matkaan lähti myös perunamuusia, kermakastiketta sekä puolukkahilloa. Kun sain niin halavalla...
Kilon (!) lihapullapakkauksen perspuolella oli erittäin selkeät valmistusohjeet useilla kielillä: paistetaan 160-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Myös gräddsåsin työstö oli kuvattu hienosti. Jauheeseen piti vispaaman vettä ja kermaa.
Mutta mutta! Potatismosin kanssa meinasi tulla tenkkapoo, sillä muussipussin mukana ei tullut manuaalia millään kielellä! Bongasin ainoastaan pari ohjeellista kuvaa, joista toisessa kasarin yllä on kaari ja toisessa neliöitä.
Tulkitsin kaaren kermaksi (sitä kun oli vielä desi) ja neliöt voiksi. Desi nestettä ei kuitenkaan riittänyt, joten löysensin muusia vielä tilkalla maitoa ja maustoin sen ripauksella suolaa. Puolikkaaseen pussiin pakastettuja perunahitusia lorottelin siis nestettä vajaat pari desiä.
Ai miltäkö maistui? Pakko myöntää, mutta sapuska oli todella hyvää! Ihan kuin IKEA:ssa :-)
7 kommenttia:
Heips.Mitä siellä makso tällaset valmisruuat?Muistatko hintaa noille pussukoille
Oiskohan tuo setti ollut jotain kympin verran (plus tietty kerma & maito soossiin & muussiin).
Lihapullia on siis KILO eli niistä riittää isompaankin nälkään :-)
minä opin Ruotsissa, että perunamuussiin pittää laittaa pippuria! t. anski n-m-m
Anonyymi Anski, mä laitan pottumuusiin aina toisinaan raakaa sipulia pienenpienenä silppuna - son hyvvää!
ja raakaa kananmunaa! must have ;)
Hittohelkkari, nyt tekee mieli lihapullia. Heti aamusta.
kyllä tääkin laittaa sipulia ja valkosipulia myös:)
t. aa
Lähetä kommentti