Viime lauantaina löysin Hakaniemen torilta suloisenpalleroisia ruusukaaleja ja hallista muhevaa savupaprikajauhetta.
Jauheesta on olemassa kaksi äkäisyysastetta, sweet ja hot. Otin kokeeksi lempeämpää, sen kanssa yliannostuksen vaara on pienempi.
Lisäksi hokasin Tastespottingin kautta mukavalta kuulostavan ohjeen paahdetuista ruusukaaleista.
Sapuskasta tekee erityisen kiintoisan tahini-sitruunakastike. Tuunasin alkuperäisreseptiä lisäämällä soossiin savupaprikaa ja tuloksena oli uskomattoman maukas kokonaisuus.
Jos pidät ruusukaaleista, ihastut tähän ruokaan. Jos fanitat tahinia, hurmaannut kaksin verroin :-)
Tarvitset:
½ l ruusukaaleja
oliiviöljyä
suolaa
½ dl tahinia
puolikkaan sitruunan mehun
3 rkl vettä
savupaprikajauhetta
Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.
Huuhtele ja halkaise kaalit. Laita puolikkaat uunivuokaan ja roiski päälle reilulla kädellä oliiviöljyä sekä maltilla suolaa. Paahda uunissa 20 minuuttia.
Sekoita tahini, sitruunan mehu ja vesi. Mausta suolalla ja savupaprikajauheella.
Lusikoi tahinisoossia kaaleille ja syö hyvällä ruokahalulla.
6 kommenttia:
Jos en fanita tahinia, niin pidänkö silti tästä?
Ja muuten mikä ihmeen sanavahvistus on "lertisi"?
Jos pystyt syömään tahinia, niin eiköhän tämäkin uppoa. Jos olet vakaumuksellinen antitahinisti, niin unohda soossi ja paahda vaan kaalit :-)
"lertisi" on sanavahvistus sieltä hauskimmasta päästä!
Tämä tuntuu ihan sellaiselta ruualta, että pääsee satujatarin tekolistalle. RRRRAKASHTAAAA rrruuussssshugaaleja!
Sieltä samasta päästä on minunkin sanavahvistukseni: litineep
-stjtr-, sä tykkäät tästä eväästä takuuvarmasti!
litineep :-D
No pystyn ja pystyn. Pystyn syömään mitä vaan varsinkin kolmen promillen pasuunassa. Sanavahvistus: And he... "Scores".
Polkkis, pasuuna päälle ja kaalia paahtamaan sitten vaan!
Minnehän voisi lähettää kiitokset mukavista sanavahvistussanoista :-)
Lähetä kommentti