6. elokuuta 2008

Der Überböögö

Kulinaarimurulan koekeittiössä kehiteltiin tänään mitoiltaan ja maultaan mahtava kanahampurilainen.

Tuotekehityksen tuoksinassa tuli tuumailtua, voiko täytettyä sämpylää kutsua hampurilaiseksi, jos fyllinkinä on kanaa? Lontoonkielinen termi hamburger kuvaa nimenomaan leipäpalojen välissä olevaa punaisempaa lihapalaa.

"Asia on pihvi", sanoo Raholan setäkin.

Tässä(kään) tapauksessa nimillä ei ole niin väliä, sillä überburgerit saattoivat syöjänsä sanattomiksi. Onneksi ehdimme vaihtaa kuulumiset ennen ateriointia!

Ohjeen satsista valmistuvat superpurilaiset iltapalaksi kahdelle Tosi Nälkäiselle.


Tsatsikiin tarvitset:
puolikkaan kurkun
ripauksen suolaa
valkosipulinkynnen
desin partaäijää
lorauksen viinietikkaa
lorauksen oliiviöljyä
mustapippuria

Lisäksi tarvitset:
broilerin rintafileen
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
puoli pakettia halloumia
puolikkaan sitruunan mehun
pienen punasipulin
2 sämpylää
lehtisalaattia

Tee näin:
Tee ensin tsatsiki. Raasta kurkku. Mausta raaste suolalle ja laita se siivilään valumaan.

Silppua valkosipuli ja sekoita se valutetun kurkkuraasteen kanssa partaäijään. Mausta seos etikalla, öljyllä ja mustapippurilla. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Halkaise kanantissi siten, että saat kaksi ohuempaa fileetä. Paista fileet pannulla tilkassa oliiviöljyä. Suolaa maltilla ja pippuroi reilummalla kädellä.

Leikkaa halloumista kuusi ohutta viipaletta ja paista ne samalla pannulla broiskujen kanssa. Tiristä juustoviipaleille mehut puolikkaasta sitruunasta.

Viipaloi sipuli ja revi salaattipuskasta muutama lehti. Puolita sämpylät ja ammenna kaikille puolikkaille tsatsikia.

Jaa alapuoliskoille salaatinlehdet ja sipulit. Kasaa niiden päälle fileet ja juustoviipaleet tasapuolisesti. Paina sämpylöiden yläpuoliskot purilaisille katoiksi. Syö.

Kun olet pyyhkinyt naamasi ja kätesi, niin suunnista puolen voikilon keittiöön tavaamaan, kuinka erinomaisen mukavan elokuun ruokahaasteen aiheen he ovat keksineet.

11 kommenttia:

oliivia kirjoitti...

Aah, kanantissi purkerina on vähintään yhtä hyvää kun se aito böögö. Ja tää näyttää niin herkulta että kokeiltava on. Juuri sopivaa viikonloppumuonaa, ja boonuksena vielä halloumit... jaaha, näppis taisi jumittttttaaa kuolasta :)

Ketsuppi kirjoitti...

Nyt tekee sit mieli hampurilaista. Eikä kello ole vielä edes puolenpäivän. Huokaus...

Varapygmi kirjoitti...

Herkuliaanisilta vaikuttavat ainekset, vaikka halloumia en ole tullut koskaan kokeilleeksi. Tzatziki sen sijaan on ilahduttanut monikäyttöiselle maukkaudellaan, iskee jopa sellaisenaan paahtoleivän päällä. Sekaan sopii vaihtelun vuoksi myös paahdettu sipuli, totesin kerran.
Onkohan kanaburger olevinaan asiallisempi puolikielinen nimi? Mistä tulee mieleen, että kalapihville voisi sommitella varmaan vastaavaa sämpyläkehystä.

Jaana kirjoitti...

Oliivia, tuo purkeri oli herkkuva, mutta siitä haukkaaminen vaati vahvoja leukaperiä :-)

Ketsuppi, asioita saa haluta aamupäivisinkin!

Varapygmi, kanaburger kuulostaa hyvältä, mutta vielä enämpi tykkään termistä purilainen. Se on vähän niin kuin porilainen, mutta tuntuu suussa paremmalta ;-)

Koetestaa ehdottomasti halloumia, takaan että hullaannut!

Anonyymi kirjoitti...

Noniin nyt mää oon jäänyt Pastanjauhajien reseptien lisäksi näköjään koukkuun sinunkin resepteihin! Vasta tein halloumisalaattia ja nyt aattelin hyödyntää tänään uunissa muhiteltuja kalkkunantissejä burgereihin huomenna :)

No, osaanpa asiantuntevasti palvoa sitten teikäläistäkin syyskuun miitissä.

Jaana kirjoitti...

Virpi, reseptikoukussa roikkuessakin eka päivä on pahin ;-) Asiantunteva palvonta sen sijaan kuulostaa niin pelottavalta, ettei sille tielle kyllä kannata lähteä...

Polkkapossu kirjoitti...

Jopahan on. Ajattelin juuri kertoa, kuinka hyvää paahdettu sipuli on tsatsikissa, mutta eikös tuo varavaahtosammutin ehtinyt ensin :D

Hamppari on herkkua. Suosittelisin muuten testaamaan meikkiksen tuotekehittelyä:

Siniverinen vuohenjuustotahna hampurilaisille

1 ½ cm paksu kiekko vuohenjuustoa
1 purkki ranskankermaa
puolikas kourallinen pilkottua basilikaa
vähän vähemmän pilkottua ruohosipulia
luraus sitruunamehua
luraus Worchestershirea
luraus Tabascoa
2 tl sokeria
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Muusaa vuohenjuusto haarukalla helpommin sekoittuvaan muotoon. Sekoita kaikki aineet keskenään ja ahda hampurilaisen väliin.

Jaana kirjoitti...

Salsaporsas, lupaan pyhästi kokeilla sekä paahtosipulia tsatsikissa että vuohisoossia purkerin parina asap. Itseasiassa tuo kunkkukastike on ollut to do-listalla jo melko kauan, hyvä kun muistutit...

Polkkapossu kirjoitti...

Salsaporsas höhöhöhööö. Ansaitsit juuri kuritusta! Syyskuun alkua odotellessa.

Jaana kirjoitti...

Kohtuullinen annos kuria ja possunnuhdetta on varmasti ihan paikallaan ;-)

oliivia kirjoitti...

Tätä piti kokeilla hetimiten kun olit postannut, ja kerrankin aikomus ei jäänyt pelkäksi siksi.
Siis sain aikaiseksi, mutten kuvattua joten postaamisen sijaan tulen tänne riehaantumaan tästä. Aivan loistava burgeri, todella yyber kuten nimesitkin! Pelkästä ajatuksesta taas alkaa tulla nälkä...
Pitää tehdä taas pian uudelleen ja jospa sitten saisi vaikka kuvatkin. Huoh. Milloinhan sitä ryhdistäytyy tän polkkaamisen suhteen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...