19. kesäkuuta 2008

Aikuisten karkkia

Tänään työperäisissä aktiviteeteissani alkoi reilun parin viikon pituinen paussi, mitä myös kesälomaksi kutsutaan. Tarjoilin duunikavereille lomapullaksi Bailey’s-juustokakkua, joka maistui ja vaikutti.

Ohjeen alkuperää en tiedä, mutta omille verkkokalvoilleni se piirtyi ihkaensimmäisen kerran Pastanjauhajilta, mistäpä muualtakaan :-)

Tavoilleni uskollisena olen säätänyt originaaleja tykötarpeita pikkuisen. Olen korvannut osan Mascarponesta tuorejuuston tyyppisellä vaniljaisella kasvirasvavalmisteella luodakseni illuusion hiukan keveämmästä herkusta...

Nyt tuunasin myös kakun pohjaa lirauttamalla keksinmurujen joukkoon vaniljaesanssia. Vanilja on nimittäin vähän niin kuin kengät tai käsilaukut, joita ei voi koskaan olla liikaa!


Pohjaan tarvitset:
15 Digestive-keksiä
70 g voita
2 tl vaniljaesanssia

Täytteeseen tarvitset:
3 liivatelehteä
200 g Mascarponea
200 g vaniljatuorejuustoa
vaniljatangon
2 dl tomusokeria
2 dl kermaa
1 dl Bailey’s Original-likööriä

Tee näin:
Murskaa keksit. Sekoita keksinmuruihin sulatettu voi sekä vaniljaesanssi. Painele seos irtopohjavuokaan ja laita vuoka jääkaappiin.

Laita liivatelehdet kylmään veteen ja anna niiden liota noin varttitunnin ajan.

Sekoita juustot, halkaistusta vaniljatangosta rapsutetut siemenet ja sokeri tasaiseksi tahnaksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää se juustoseokseen.

Kiehauta likööri, purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet likööriin. Anna likööri-liivateliemen jäähtyä hieman, lisää se juusto-kermaseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Kumoa juustoseos keksipohjan päälle ja hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei sentään brändi-kakkua...
Kiitos kulinaarimurustajalle erinomaisesta lomakakusta. Ajattelin, ensin että tarjoat brändi- tai brandykakkua, mutta se olikin Baileystä. Meidän "Kuin untuvaa" risteilyporukalla on yksinkertainen Baileys-aamupuuro resepti. Osta TaxFreestä iso pullo Baileystä (nyk. myös Brendans), aamulla avaa ja kaada hammasmukiksi tarkoitettuun kertakäyttöiseen muovipikariin ja nauti uudessa mukavassa seurassa... toki mukana saattaa olla joku Sysmän ilmasutaidon ala-asteen opettaja tai se niiden viheliäinen vaksi.

Aj

Jaana kirjoitti...

Aj, no EI sentään brändikakkua - ainakaan vielä ;-) Hirmu reippaasti te kyllä lomapullakakun tuhositte, propsit siitä!

Aamupuuroreseptinne vaikuttaa toimivalta, mutta kuinka sujui juhannus vodkamelonin kanssa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...