19. kesäkuuta 2007

Huijauskeksit

Vuosien varrella olen saanut useaan kertaan klassisen sähköpostiketjukirjeen Neiman Marcusin 250 000 dollarin cookiereseptistä. Niin varmaan te muutkin?

Joku tovi sitten opin, että keksihuijaus on vain tuoreempi versio Waldorf-Astorian kakkuhuijauksesta. Tuo Red Velvet Cake olisi varmasti kokeilun väärti.

Mutta onko ketjukirjeen "kallisarvoisesta" ohjeesta mihinkään? Siitä piti ottaa selvä ja pyöräyttää satsi huijauskeksejä.

Puolitin ohjeen ja säädin suklaankin (!) määrää piirun verran pienemmäksi. Hershey Barin vaihdoin Fazerin vaaleaan maitosuklaaseen ja käyttämäni suklaarouhe oli Wiener Nougat Crushia. Vehnäjauhot loppuivat kesken, joten korvasin viimeisen jauhodesin mantelijauheella.

Taikinaan pungettavan suklaan määrästä pystyi jo arvaamaan, että valmiit keksit saattaisivat olla aika ehania. Lopputuloksena olikin 58 ihan älyttömän hyvää huijauskeksiä!
Tarvitset:
200 g voita
2,5 dl fariinisokeria
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
6 dl kaurahiutaleita
2 pussia (á 150 g) Wiener Nougat Crushia
200 g:n maitosuklaalevyn
100 g hasselpähkinöitä

Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi.

Vatkaa pehmeä voi fariinisokerin ja sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon munat, vaniljasokeri ja suola. Sekoita leivinjauhe ja sooda vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos sekä mantelijauhe taikinaan. Tässä vaiheessa vatkaaminen vaatii jo vähän voimia. Lisää joukkoon myös kaurahiutaleet (ja väännä vatkaimen turbovaihde päälle).

Rouhi suklaalevy veitsellä mukaviksi sattumiksi. Laita pähkinät pakastepussiin, pussi pyyheliinan sisään ja mätki kaulimella pähkinät palasiksi. Lisää Wiener Nougat Crushit, hakkeloitu suklaa sekä pähkinät taikinaan. Nyt saa sitten vatkata jo ihan tosissaan!

Pyörittele taikinasta palleroita ja laita ne leivinpaperin päälle noin viiden sentin päähän toisistaan (sain yhdelle pellille mahtumaan 16 taikinamöykkyä). Paista 10-15 minuuttia. Anna möykkyjen jäähtyä ja kovettua kekseiksi.

Nauti, äläkä mieti yhdessä suupalassa olevaa kalorimäärää...

5 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Hohohooo! Itse sain saman e-postin ja resepti on tuolla odotellut, mahtavaa että teit nii mun ei tarvi ;-) Jos pääsisin vaikka maistelemaan noita :-D Niin siis miltäkä ruoka maistaa?!

Meri, Helsinki kirjoitti...

Ai no kas olihan se mainittu että herkkuja on, pikkusen silmäämällä luin kun olin hopussa! Et ehkä sittenki tarvii. Oon kans aatellu et kävis siinä ameriikkashopissa kahtomassa, josko löytys Hersheytä. Mut siis Wiener Nougat Crushia en ole vielä kokeillut ja ko. suklaa on pienestä pitäen ollut suosikkini... Nuorena ostin aina pienen boksin matkaan Helsinki-Vantaalta kun lähdin matkalle, nyttemmin olen luopunut tästä terveellisestä perinteestä :-D Sen verran usemmin tulee reissattua. Tosin ei tarpeeksi usein nyt kun on opiskelijabudjetti, ihan kauhia matkakuume olis!

Anonyymi kirjoitti...

oijoi! pitäisi varmaan kokeilla. olen suklaatikeksifani. Joskus tullut kans tuo emaili meikälle mutta kadottanut sen...

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos suomennoksesta ja pienemmästä annoskoosta, ihan riittävä annos tuli tästäkin. Hyvä maku! Paljon sokeria tekee kovaksi, suola korostaa suklaisuutta.

Jaana kirjoitti...

Helou kaikille, keksit olivat superhyviä ja tekivät kauppansa duunissa, jonne vein ne lomapullavuorollani. Ja nyt sitten on se kauan odotettu loma :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...