Elämä uudessa kodissa alkaa asettua asteittain uomiinsa, mutta vielä uupuu mm. mattoja, lamppuja, saunavermeitä ja se peijakkaan nettiyhteys! Nipistän nyt tovin työajastani osallistuakseni huhtikuun ruokahaasteeseen.
Tällä kertaa haastepostaukseni on viritetty versio ystäväni Turtlesin *terkkuja* ohjeesta. Originaalireseptissä ei ole lainkaan vuohenjuustoa, joka kuitenkin tulee punajuuren kanssa juttuun kerrassaan mainiosti. Siispä juustoa mukaan! Alkuperäisversiossa käytetyn hasselpähkinärouheen siirsin lisäkkeen kaveriksi.
Tuunauksen tuloksena syntyivät punajuuri-vuohenjuustopihvit, jotka saivat seurakseen vienosti piparjuurella maustettua ranskankermaa ja sipuli-hasselpähkinäcouscousia. Sipulisilpun kiukkuisuuden lepyttelin freesaamalla sitä pannulla ennen sekoittamista ryynien joukkoon.
Tarvitset:
3 isoa punajuurta (tai sitten enemmän pienempiä)
300 g levittyvää vuohenjuustoa
4 palaa Weetabixia
2 dl korppujauhoja
3 munaa
2 rkl balsamicoa
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
1 tl sokeria
suolaa
Tee näin:
Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi ja anna niiden jäähtyä hieman. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Punajuurien kanssa riehuessa on suositeltavaa pukeutua kertakäyttöhanskoihin, ellei tahdo käsiensä muuttuvan veikeän värisiksi.
Rouhi Weetabix-murokkeet (kyllä, paketissa lukee että ne biitit ovat tämän nimisiä) punajuuriraasteen joukkoon. Lisää mukaan kaikki muut ainekset ja sekoita pihvitaikina tasaiseksi.
Kuumenna paistinpannulla voita ja oliiviöljyä. Lusikoi kohtuullisen kokoisia taikinamassakekoja kuumalle pannulle ja taputtele keot lastalla pihveiksi. Paista pihvit molemmilta puoliltaan kauniin värisiksi.
Pihvit on koeponnistettu tilanteessa, jossa yksilöllä on vakavia kokkausbloggaus-vieroitusoireita ja hän kyykkii kylmässä hiessä kylpien kyökkinsä nurkassa TeliaSoneran asentajaa odotellen.
5 kommenttia:
Kiva kun täälläkin on pitkästä aikaa elämää. On teitä jo odotettukin! Toivottavasti saatte kotiyhteyden pian kuntoon ja pääsemme taas nauttimaan kulinaarisista, verbaalisista ja visuaalisista elämyksistä.
Kuulosta herkulliselta :).
Juu aar bäk! Velkam. Piffit kuulostaa mielettömän hyviltä, ainoa mikä epäilyttää on tuo muroke; siis Weetabixeja, todellako? o_0
Arja, elo Välipala-blogissa on vielä tovin hiljaisenpuoleista, sillä kotiyhteyksiä venttaillaan yhä. Mutta kyllä ensi kuussa taas vilkastuu!
Aurinkotuuli, eikä pelkästään kuulosta vaan maistuu myös :-) Taikinan voi muuten tehdä myös raaoista punajuurista, jolloin pihvit kannattaa kypsentää uunissa.
Yliapinamuuli, tängjuu! Muroke rocks oikeesti! Ja bloggauspaussi jatkuu edelleen, valitettavasti. Plakkarissa on ihan kauheesti kaikenlaisia maukkaita postauksia, jotka odottelevat tiesulkujen poistumista laajalta kaistalta :-)
Herkullista Wappua kaikille!
Siis ei kai auta kuin mennä nöyrästi murokekauppaan, ekaa kertaa evö :-D Piffiä on saatava. Ja mahtavaa ootella, mitä postauksia alkaa ilmestyä :-P Erinomaista vappua!
Lähetä kommentti