Tätä mahtisalaattia varten kaali tulee saattaa mahdollisimman ohuiksi suikalaleiksi ja silppuamisvälineen voi kukin valita mieltymystensä mukaan. Mandoliinilla suikalointi hoituu sukkelasti ja kaalista tulee älyttömän ohutta vähällä vaivalla. Manuaalista työtä välttelevien vaihtoehto on jonkin sortin yleiskone. Masokistit käyttävät anoppia eli vanhan liiton raastinta. Minä tykkään työstää kaalia veitsellä leikaten, jolloin voin samalla puolivakavasti haastaa itseni tuottamaan kerta kerralta ohuempia suikaleita.
Kaalisalaattien tekemisessä on käytetty omilla rahoilla ostettua Hellmann'sin majoneesia ja Tabascon soossia. |
Jos kulutankin paljon aikaa kaalin pilkkomiseen, niin
majoneesissa oikaisen tämän salaatin kohdalla. Omatekoisella majolla on
paikkansa, mutta tähän tarkoitukseen kansainvälisen riistofirman valmistama tavara
on ihan ässä. Kesäkaalisalaattikaudelle Kulinaarimurulassa on vihreän Tabascon
kulutuspiikki, sillä tuon jumalaisen soossin annostus kasvaa salaatti
salaatilta ja saa yksilön uskomaan porttiteoriaan.
Tarvitset:
400 g kesäkaalia
2 rkl majoneesia
vihreää Tabascoa
(suolaa)
Tee näin:
Silppua kaali ohuiksi suikaleiksi valitsemallasi työkalulla.
Laita kaalisukaleet kulhoon.
Lisää kaalin joukkoon majoneesi ja Tabasco (sekä halutessasi ripaus suolaa).
Sekoita hyvin.
Syö.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti