Kotimaisten toimijoiden ohella osallistujien edustamista ravintoloista itselleni oli tuttu ainoastaan tukholmalainen Volt, johon kävin ihastumassa vähän yli vuosi sitten. Pari Chefs' Dinnerin tekijöiden kuppiloista on ollut to go-listallani jo jonkin aikaa, ja tämän illan jälkeen kirjasin sinne loputkin.
Syömingit alkoivat Askista tutuilla raksuilla, joissa maistuivat muiden muassa sienet.
Alkunapojen kanssa siemailimme Champagne Veuve Fournyn kuplajuomaa.
Canapés from the Urban Garden of Gothenburg Måns Backlund & William Bailey / Kajodlingen |
Squid with lovage from the Roof Top Garden Mikael Svensson / Kontrast * |
Portugalilaisen Aphros Winen Aphros Ten Vinho Verde 2015 toimi squidin kaverina oikein kivasti.
Cow, Retrija Pea & Ramson Fredrik Johnsson & Peter Andersson / Volt * |
Raakalihalle oli paritettu roséviiniä ja Domaine de la Garrelièren Rosé de la Cabane 2016 sopi tarkoitukseen oivallisesti.
Cold smoked Pike with Phubarb & Cabbage Sasu Laukkonen / Chef & Sommelier * |
Toimintansa nyt jo lopettanutta Chef & Sommelieria edusti tyylilleen uskollisesti Sasu Laukkonen, jonka kylmäsavustettu hauki oli yksinkertaisesti ihanaa. Raparperikuutiot toivat annokseen vinkeää kirpeyttä ja savustetuista hauen ruodoista tehty pyree oli voinko-nuolla-lautasen -tasoista tavaraa. En malta odottaa, että pääsen Sasun uuteen ravintola Oraan syyskuun alussa!
Ranskalaisen Sebastien Riffault'n useaan otteeseen hyväksi havaittu Les Quarterons sopi haukiannoksen kyytipojaksi kuin hanska käteen. Asparagus, Buttermilk, Caviar & Langoustine René Mammen / Substans * |
René Mammen kertoo annoksestaan. |
Langustiviininä oli Rita & Rudolf Trossenin mahtava Riesling Madonna Purus 2015 - suunmukaisinta rieslingiä naismuistiin.
Crispy Kale, Horseradish mousse & Seaweed Ebbe Vollmer / Vollmers ** |
Pipajuuriviiniksi oli valittu myös saksalaista rieslingia. Hulppeasta magnumpullosta kaadettu Clemensbuschin Roten Schiefer 2013 pärjäsikin hämmästyttävän hyvin väkivahvalle piparjuurelle.
Emmer Semolina Porridge & Reindeer heart Jari Vesivalo / Olo * |
#puuropornoa |
Puuroviiniksi oli valittu Chateau de Gauren Oppidium 2015. Yhdistelmä kyllä toimi, mutta tässä kohtaa koin pienimuotoista annoskateutta alkoholittoman juomapaketin valinnutta vieruskaveria kohtaan. Sain maistaa hänen kylmäuutettua kahviaan ja voihan fiksipyörä, miten hyvin se sopi puuron pariksi! Vink vink Olon sommelierit!
Lamb tongues & Broccoli Sylvester Soisalo / Jord |
Jordin keittiömestari Sylvester Soisalon annoksen menuun painettu Venison vaihtui raaka-aineen saatavuusongelmien vuoksi kalkkiviivoilla lampaan kieliksi. En pannut pahakseni, varsinkin kun lautasellani olleet kielet olivat suussasulavia. Soossikin tuli mopattua leivällä tarkasti talteen.
Pollen, Honey & Goats Yoghurt Anton Bjuhr / Gastrologik * |
Jogurttijälkkärin kanssa siemailtiin mukavan makuista Stockholm Brewing Companyn Besserweisseria, jonka nimi ja etiketti herättivät hilpeyttä.
Rhubarb & Liquorice Filip Langhoff / Ask * |
Lakujälkkärin viininä oli ei-niin-yltiömakea saksalainen Friedrich Beckerin Blanc de Noir 2008.
Pehmoisen hedelmäisen kahvin kanssa.......oli tarjolla sikermä pikkumakeita, joista ehdoton suosikkini oli marmeladimainen kuivattu punajuurilohko, joka oli kieritelty ruususokerissa. Makoisilta maistuivat myös seljankukkasokeroitu minimunkki sekä kuusenkerkkäfudge.
Aterian kruunasi lusikallinen valkosuklaakreemiä paahdetulla valkosuklaalla, puffatulla tattarilla ja ketunleivällä.
Ryhmäselfie serviisin päätteeksi. |
Näin asiakkaan näkövinkkelistä parasta antia tämän tyyppisissä tilaisuuksissa ovat eri ravintoloiden tarjonnasta saatavat pilkahduksenomaiset maistiaiset, joiden perusteella tulevien ruokareissujen reittejä voi alkaa suunnitella.
Nyt Chefs' Dinnerin keittiömestarit toivat yhteiseen pöytään sellaisen ruoan joka edusti parhaiten heidän ravintolaansa siinä kohdassa menua, joka itse kullekin oli sattunut annosbingossa arpoutumaan. Tässä mielessä Chefs' Dinnerin menukokonaisuus oli mielestäni oikein onnistunut ja varsin antoisa. Mutta jos on jo kokenut ihan kaiken mitä skandinaavinen keittiö voi tarjota, niin pettymys iltaan on ymmärrettävää.
Iso kiitos ja hoviniiaus Chefs' Dinnerin organisoinnista Filipille ja Lindalle. Olisiko tässä ainesta jokavuotiseksi tapahtumaksi?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti