Muokkasin myös Hesarin ohjetta pikkuisen, kun löysin Hakaniemen hallin Deli Delistä jänskiä pitkulaisia luomumarenkeja. Korvasin niillä originaalireseptin samanmuotoiset savoiardi-keksit. Rakenteeltaan marengit ovat keksejä huokoisempia, joten niistä tehty misukka ei tarvitse yhtä pitkää ässehtimisaikaa kuin keksiversio.
Marengit ovat myös keksejä paljon makeampia, joten raparperimuhjun sokeroinnissa kannattaa olla maltillinen. Kerma-tuorejuustoseokseenkaan ei mielestäni tarvitse lisätä sokeria, vaniljasokeri riittää.
Raparperi, kookos ja minttu maistuvat ihanilta yhdessä ja marenkien yltiöimelyys tasoittaa kivasti raparperin kirpeyttä. Myös rommi toimii raparperin kaverina yllättävän hyvin. Raparperitiramisusta taisi tulla kertalaakista keskikesän klassikkotarjottava!
Tarvitset:
4 dl raparperinpaloja½ dl vettä
½ dl ruskeaa ruokosokeria
2 rkl tummaa rommia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
12 pitkulaista marenkia
kookoshiutaleita
mintunlehtiä
Tee näin:
Kiehauta raparperinpaloja vedessä kunnes ne pehmenevät. Mausta sokerilla ja rommilla. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon notkistettu tuorejuusto. Mausta seos vaniljasokerilla.
Lado astiaan kerros marenkeja. Lusikoi niille raparperisosetta ja levitä soseen päälle kerma-tuorejuustoseosta.
Tee samanlaisia kerroksia, kunnes tykötarpeet loppuvat.
Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
Koristele herkku kookoshiutaleilla ja mintunlehdillä ennen tarjoilua.
7 kommenttia:
Pidän kovasti sanasta ässehtiä:)
Niin minäkin. Se on hyvin kuvaava termi ;-)
tää just kuullostaa niin mun reseptiltä: ei mitään jauhojen ja munien kaa söhläämistä ja marenkihan on ihan parasta! Mahtavaa, tää lähtee kokeiluun hetimiten!
meritähti, tuo on sekä helppo tehdä että syödä ;-)
tein tään ja onnistuin epäonnistumaan! Ei ollu kyllä ohjeen vika vaan johtui ihan loogisen ajattelukyvyn vajavaisuudesta.:)
Noh, mikä meni mönkään?
täällä http://hurjiahommia.blogspot.com/2011/07/aina-ei-voi-onnistua.html kerron.
Lähetä kommentti