Kaiken lisäksi olen lähimenneisyydessä törmännyt useissa yhteyksissä jännyyteen nimeltä pimento cheese. Sitä on seriouseats.comin mukaan levitelty monenmoisten asioiden päälle nimenomaan etelävaltioissa jo 1900-luvun alussa. Viime aikoina tahdas on kokenut uuden tulemisen ja sitä tituleerataan jo etelän ikoniseksi tuotteeksi.
Edellä mainitun nettijutun yhteydessä oli myös linkki pimento cheesen reseptiin, jonka tykötarvelistalla oleva pimentopurkki aiheutti pään raapimista ja Stockan Herkussa pyörimistä. Tovin hyllyrallia ajettuani päädyin hankkimaan oheisessa kuvassa näkyvän purkillisen säilykepaprikoita, jotka sopivat makunsa puolesta juustomöhnään kuin hanska käteen.
Kun pimentojarcase oli ratkaistu, sujui tahnan valmistus lähes nopeammin kuin sen syöminen. Pimento cheese osoittautui ihan törkeän hyvänmakuiseksi ja erityisen hyvin se passasi hampurilaisen täytteeksi starwars-eläimen jauhelihasta valmistetun pihvin ja muutaman rapean salaatilehden kanssa. Ruokajuomana toimi oikein kivasti etelävaltiolainen maissiviski hiilihapotetulla kasviuutejuomalla lantrattuna.
Kyllä tätä mieluummin juo kuin maitoa. |
200 g kypsää cheddaria
100 g säilykepaprikoita
1 dl majoneesia
½ tl Srirachaa
½ tl cayennepippuria
Tee näin:
Raasta juusto.
Pilko paprikat pieniksi kuutioiksi.
Sekoita juustoraaste, paprikakuutiot ja majoneesi kulhossa tasaiseksi tahnaksi.
Mausta Srirachalla ja cayennepippurilla.
4 kommenttia:
Oho! Kuulostaapa loistomöhmötykseltä!
Siskoni tekee joskus loistotahnaa johon tulee grillaatuja punaisia paprikoita, chiliä ja fetaa. Notkeutta kermaviilillä tms. On myös erittäin toimivaa tököttiä.
Tää ei voi olla pahaa, kiitos, pakko kokeilla piakkoin :)
Merituuli, kyllä! Kirjaimellisesti loistomöhnää!
Ano, kuulostaa mainiolta, täytyy laittaa tu duu-listalle!
RainDrop, ei niin. Sille ei ole myöskään vaikeaa keksiä käyttötapoja :-)
Lähetä kommentti