11. helmikuuta 2014

Tappivanukasta

En ole aikoihin tehnyt mitään makeaa, mutta madekeiton jälkiruoaksi tunsin tarvetta kehitellä jotain hyvää. Hakusessa oli helppo, nopea ja vähistä tykötarpeista syntyvä herkku. Kaikki nuo kriteerit täytti suklaavanukas.
Vanukkaan perusohje on piintynyt selkäytimeen yläasteen kotitaloustunneilta, mutta nyt tuunasin sitä suklaapatukoilla ja pornorommilla. Kaikkein hurjimmat pimppaajat voisivat varmasti lorotella makuaineeksi myös suurien tunteiden rommiaromia.

Loistokkaan vanukkaan secret ingredient on raakamaito. Olen alkanut käyttää sitä muutenkin ruoanlaitossa silloin, kun resepti vaatii mölöä. Yhdestä maitolitrasta riitti jälkkärin lisäksi tarveainetta sekä madesoppaan että ruoantekoruokaan paistamani mateen maksan liottamiseen.
Tarvitset:
2 dl maitoa
½ dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl perunajauhoja
munan
3 Da Capo-patukkaa
lirauksen rommia

Tee näin:
Sekoita maito, sokeri ja kaakaojauhe kattilassa. Lämmitä seosta, kunnes sokeri ja kaakaojauhe ovat liuenneet.

Ota kattilasta tilkka maitokaakaota ja sekoita siihen perunajauhot. Liruttele seos takaisin kattilaan koko ajan sekoittaen. Lämmitä seosta lempeällä lämmöllä edelleen reippaasti hämmennellen. Ota kattila pois liedeltä, kun seos alkaa kuplia.

Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Ota kattilasta tilkkanen maitokaakaoseosta ja valuta se ohuena nauhana munan joukkoon tauotta vatkaten. Kaada munakulhon sisältö takaisin kattilaan ja kypsennä seosta pienellä höngällä viitisen minuuttia koko ajan sekoitellen.

Ota kattila pois liedeltä. Lisää vanukasmassaan paloitellut suklaapatukat ja makusi mukainen liraus rommia. Sekoita, kunnes suklaat ovat sulaneet.

Annostele vanukas tarjoiluastioihin, kelmuta ne ja laita jääkaappiin jähmettymään. Tarjoa hyytyneiden vanukkaiden kanssa vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.

4 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Vanukasta ei ole kyllä tullut tehtyä ikuisuuksiin, mutta näyttää sen verran hyvältä että vissiin pitäis!

Jaana kirjoitti...

Tämä satsi onnistui kyllä hyvin, rommi ja suklaa ovat oikein passeli makupari!

Heidi - Kärähtäneet kirjoitti...

Vaarallisia nämä jälkkäriohjeet, joihin tykötarpeet löytyvät aina kaapeista ;) Kokeilin ihan tuollaisen perusversion ilman patukkaa tai rommia, maltillisena tupla-annoksena. Herkkua, kiitos ideasta!

Jaana kirjoitti...

Heidi, totta. Onneksi mulla on maitoa jääkaapissa tosi harvoin :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...