18. lokakuuta 2009

Maistuiskos naurispiiras?

Postilootasta äskettäin lopsahtaneessa Glorian Ruoka&Viini-lehdessä oli ohje, jota piti päästä kokeilemaan välittömästi. Saanko esitellä, hurmaava Tarte Tatin nauriista.

Ensin kyllä hieman ihmettelin reseptiin kirjatun sokerin suurta määrää. Epäilin myös sitä, ehtivätkö nauriit pehmetä noin lyhyessä kypsennysajassa.

Huoleni olivat kuitenkin täysin turhia. Nauriista tuli ihania ja koko tortusta herkullinen, mutta jotenkin hämmentävän perverssi versio originaalista Tarte Tatinista.

Noudatin kiiltävälehtisen aviisin ohjetta melkein pilkulleen, paitsi että kolmen nauriin sijasta minulla oli viisi sööttiä pikkunaurista. En myöskään tehnyt yhtä isoa torttua, vaan väsäsin tykötarpeista kaksi pienenpää blinipannun kokoista leivonnaista.

Kokeile, tämä on loistavaa syysruokaa!


Tarvitset:
5 pientä naurista
50 g voita
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 voitaikinalevyä

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 180-asteiseksi.

Voitele blinipannujen pohjat ja reunat voilla.

Sekoita sokeri ja suola. Ripottele puolet seoksesta toisella ja puolet toiselle pannulle.

Kuori ja halkaise nauriit. Asettele puolikkaat pannuille (viisi per pannu) leikkauspinta alaspäin.

Kauli taikinalevyjä sen verran, että saat leikattua niistä kaksi hieman blinipannua suurempaa pyörylää.

Asettele taikinat pannuilla olevien nauriiden päälle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä haarukalla.

Nosta pannu kuumalle levylle. Kun sokeri alkaa karamellisoitua (eli ruskistua), nosta pannu uuniin noin varttitunniksi. Tee samat temput myös toiselle tortulle.

Kumoa kypsät piiraat varovasti lautasille. Anna niiden jäähtyä hieman ennen herkuttelua.

2 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Nyt tulee ihan tyhmä kyssäri, mutta nauriita ei siis mitenkään esikypsennetä sen enempiä kuin tuon sokerin kanssa? Ehtivät hyvin kypsyä uunissa samaa tahtia taikinanan alla?

Oon tehnyt nauriita vaan silloin tällöin grillissä, joten mulla on todella hatara käsitys sen kypsymisnopeudesta... Nyt bongasin niitä lähikaupan hyllystä pussilisen ja heräsi kysymys, jotta mitäs näistäkin voisi tehdä. Ja tämä oli ihan loistava idea!

Jaana kirjoitti...

Ei esikypsennetä. Itse ihmettelin ihan samaa, mutta kyllä ne ehtivät kypsyä.

Kokeile ihmeessä reseptiä, tuo on loistotorttu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...