9. marraskuuta 2008

Melkein muttei ihan

Heräteostin joku tovi sitten minimaissitortilloja. Läpimitaltaan söpöjä kuuden tuuman lettuja valmistavat Nuevo Progreson palkkalistoilla olevat tsekkiäidit.

Tänään tein lettusista enchiladan tyyppistä evästä. Itse en tykkää siitä että kääröt peitetään kypsennyksen ajaksi chilisoossilla, vaan preferoin juustoraastehunnutusta. Rapeiden rullien kera voi sitten tarjota chilikastiketta tai tomaattista salsaa.

Kulinaarimurulan wannabe-enchiladat täytetään jauhelihamössöllä, ranskankermalla sekä syntisesti yksittäispakatuilla vakuumijuustoviipaleilla. Ja kuusi tuumaa on karvan verran yli 15 senttimetriä.


Tarvitset:
öljyä
300 g naudan jauhelihaa
sipulin
purkin jalapeñotäytteisiä oliiveja
lorauksen härkäfondia
Tabasco Chipotlea
8 pientä maissitortilla
ranskankermaa
8 Cheddar-sulatejuustoviipaletta
raastettua Emmentalia
tomaattisalsaa

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.

Kypsennä jauheliha ja pilkottu sipuli öljyssä paistinpannulla. Lisää paloitellut oliivit sekä oliivipurkin liemi ja anna porista kunnes neste on haihtunut. Mausta härkäfondilla ja savutabascolla.

Voitele tortilla ranskankermalla ja lätkäise letulle sulatejuustoviipale. Lusikoi jauhelihaseosta tortillalle ja kääri se rullalle. Aseta rulla saumapuoli alaspäin uuninkestävään astiaan. Toista kahdeksan kertaa.

Ripottele kääröille juustoraastetta ja uunita 20 minuuttia. Laita sen jälkeen grillivastukset päälle ja jatka nuketusta noin 10 minuuttia.

Syö hieman lauhtuneina tomaattisalsan kanssa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...