Jos cross-dressing suomennetaan ristiinpukeutumiseksi, niin cross-kitchen lienee samalla logiikalla ristiinkeittiö. Vai onko termille jo olemassa Kielitoimiston suositussuomennos?
Oli miten oli, mutta kookos-kukkakaali-couscous edustaa ristiinkeittiötä parhaimmillaan. Couscous antaa ruokaan pohjoisafrikkalaisen vivahteen, kun kalakastike, kookosmaito ja sitruunaruoho taas tuovat evääseen kaakkoisaasialaisia elementtejä.
Pöperöön voi käyttää myös tuoretta sitruunaruohoa, mutta purkitetullakin tahnalla saa aikaan reilun meiningin. Haisevaa mutta hyvää kalakastiketta kannattaa lirauttaa ensin maltillinen määrä ja holvata sitä lisää vasta maistelun jälkeen.
Ohjeen mukaisesta satsista riittää vatsantäytettä kahdelle nälkäiselle.
Tarvitset:
pari valkosipulinkynttä
sipulin
oliiviöljyä
pienen kukkakaalin
1 rkl sitruunaruohotahnaa
lorauksen kalakastiketta
3 dl kookosmaitoa
desin couscousia
tuoretta korianteria
Tee näin:
Pilko valkosipulinkynnet ja sipuli. Lohko kukkakaali suupaloiksi.
Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja freesaa sipuleita tovi. Lisää kukkakaalit ja kypsyttele niitä viitisen minuuttia säännöllisesti hämmennellen. Mausta sitruunaruohotahnalla ja kalakastikkeella.
Lisää kookosmaito pannulle ja anna sen kiehahtaa. Ripottele couscous-ryynit muiden ainesten joukkoon ja anna koko komeuden porista muutaman minuutin ajan.
Siirrä pannu pois levyltä ja anna ruoan hautua kannen alla kymmenisen minuuttia. Kukkiksiin saa jäädä puruvaraa.
Leikkaa kourallinen korianteria silpuksi. Sekoita silppu ruokaan ja aloita herkuttelu.
7 kommenttia:
hei, aloitin itsekin ruokablogin pidon ja lisäsin sinut linkkilistalleni, kun sivuasi tulee usein selailtua. Sopiihan tämä?
http://kasviskokkailua.blogspot.com/
Hyvältä kuulostaa tuo sekoitus, nam!
Niina, totta maar saa linkitellä. Ja tervetuloa ruokabloggaajien mukavaan porukkaan :-)
Yaelian, paitsi kuulostaa, se myös maistuu älyttömän hyvältä!
Hmm... kalakastike... tuo herkku on minulla vielä vähän keskivaiheella, pidänkö vai en. Ruokaan se antaa aivan mahtavan maun (kissaperheessä kun ollaan :o)), mutta epäilen sen hajua. Se nimittäin omassa nenässäni haisee ihan kissan pissalle ja aina kun pullon avaan, mietin, ovatko kaverini päättäneet aloittaa reviirin merkkaamisen.
Meillä Cross-Kitchenettiin myös viikonloppuna: tein lammaskaalia tandoori-masalalla maustettuna. Tuli muuten hyvää eikä vaatinut hirveästi edes työtä!
Sari, kalakastike dunkkaa karsealle, mutta sen ruokaan antama maku on hajuhaitan arvoinen. Itse pidätän henkeä kalakastiketta pöperöihin hämmentäessäni.
Sitruunaruohotahnaa? Sellaista en ole huomannutkaan vaan olen käynyt ostamassa tuoretta Stockan herkusta.
Onko tahna ihan perusruokakauppakamaa?
Ari, sitruunaruohotahnaa löytyy aika hyvin ainakin smarketeista.
Lähetä kommentti