Tähän reseptiin törmäsi jokunen tovi sitten kaikkialla intterwebzissä. Sen keksijäksi on kruunattu Sussexin herttuatar, joka ennen arvonimeään tunnettiin Meghan Marklena. Brittihoville uskollisena kaappirojalistina koin, että kuninkaallisen kesäkurpitsapastan kotikokkaus oli velvollisuuteni.
Oma versioni perustuu delish.comin ohjeeseen, jossa mainitun kasvisliemikuution tosin korvasin tummalla misotahnalla. Vaikka skaalasin reseptin tykötarpeiden määriä reippaasti pienemmiksi, sain aikaan kesäkurpitsamuhjua noin viikon tarpeiksi yhden hengen talouteeni. Se toimi kyllä oivallisesti myös kylmänä leivän päällä (kuten niin monet muutkin soossit tapaavat tehdä).
Kastikkeesta tuli hemmetin hyvää, mutta sen usealla taholla vouhkattua kermaisuutta en kyllä allekirjoita. En myöskään kutsuisi sitä harhaanjohtavasti bologneseksi, koska se eroaa siitä kuin meikämandoliino Meghan Marklesta. Miksi kesäkurpitsasta tehtyä soossia ei voi kutsua selkeästi kesäkurpitsasoossiksi?
Tarvitset:
pienen sipulin
2 kesäkurpitsaa
oliiviöljyä
1 dl vettä
1 rkl misotahnaa
1-2 rkl sitruunan mehua
1dl pecorinoraastetta
ripauksen kuivattua chiliä
suolaa
mustapippuria
Lisäksi tarvitset:
maccheronia, rigatonia tai jotan muuta "putkipastaa"
Tee näin:
Paloittele sipuli ja kesäkurpitsat.
Kuumenna loraus oliiviöljyä isossa kattilassa. Lisää sipulit ja freesaa niitä muutaman minuutin ajan.
Sekoita joukkoon kesäkurpitsakuutiot, vesi ja misotahna.
Anna muhia kannen alla miedolla lämmöllä neljän tunnin ajan. Sekoita ahkerasti. Lopputuloksen pitää olla ihan reilua sosetta.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan,
Mausta kesäkurpitsamuhju sitruunan mehulla, pecorinoraasteella, chilillä, suolalla ja pippurilla,
Sekoita kastiketta valutetun pastan joukkoon ja tarjoa heti. Raasta annosten päälle vielä hieman pecorinoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti