Alkaa taas olla tämän linssimuhennoksen kaltaisten lämmittävien ruokien sesonki. Tykkään käyttää tällaisissa sapuskoissa punaisia linssejä, koska ne kypsyvät tosi nopsasti, noin kymmenessä minuutissa. Niitä ei myöskään tarvitse sen enempiä liotella.
Ruskeiden tai vihreiden linssien kypsyminen kestää pikkuisen kauemmin. Mustia beluga-linssejä, ”linssien kaviaaria”, en tähän muhennokseen laittaisi, sillä ne toimivat ainakin omaan makuuni parhaiten lisukelinsseinä ihan vaan keitettyinä ja mahdollisesti lempimarinadissasi maustuneina.
Ohjeen mukaisista tykötarvemääristä syntyy erittäin reilu ateria kahdelle ruokailijalle tai muutaman ruokailun verran sapuskaa yksinsyöjälle.
Tarvitset:
3 dl punaisia linssejä
pienen sipulin
valkosipulinkynnen
parin sentin pätkän inkivääriä
linnunsilmächilin
öljyä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
vettä
1 dl kookoskermaa
suolaa
tuoretta korianteria
Tee näin:
Kaada linssit siivilään ja huuhdo ne kylmällä vedellä.
Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Silppua myös chili (poista halutessasi siemenet).
Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli-valkosipuli-inkivääri-chiliseosta öljyssä pari minuuttia. Lisää mausteet pannulle, sekoita hyvin ja anna pöhistä parin minuutin ajan.
Lisää pannulle linssit ja sekoita hyvin.
Kaada kiehuvaa vettä pannulle pienissä erissä. Linssit imevät kypsyessään itseensä tosi paljon vettä, voit lisätä vettä sitä mukaa kun sitä pannulta haihtuu.
Kun linssit ovat lähes kypsiä, lisää pannulle kookoskerma. Anna hautua miedolla lämmöllä vielä hetken verran.
Kun linssit ovat kypsyneet, mausta muhennos suolalla ja tsekkaa tarvitseeko muita mausteita lisätä.
Silppua muhennosksen päälle reilusti tuoretta korianteria ja tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti