Pannulle riisin sekaan voi nakata mitä nyt kaapeista ja varastoista sattuu löytämään. Olen nähnyt riisiä rikastetun muiden muassa lihasuikaleilla, säilykelihalla (Spam), katkaravuilla, vesikastanjoilla sekä maissilla eli kyseessä on varsin pyttipannumainen eväs.
Itse pidän riisistä oheisen ohjeen mukaan valmistettuna. Siinä seesamiöljy ja munat muodostavat muiden tykötarpeiden kanssa makuprofiililtaan hyvin samantyyppistä syötävää, joita oli tarjolla kantonilaisissa lempparipaikoissani silloin menneisyydessä. Ja ilman natriumglutamaattia samaa soundia ei voi saavuttaa, terv. nimim. "On kyllä yritetty".
Autenttinen kiinalainen kippo on tarttunut mukaan guangzhoulaisen Zhongshanin yliopiston kuppilasta parisenkymmentä vuotta sitten. |
2 dl kypsennettyä lihaa (esimerkiksi kiinalaista paahtopossua)
keskikokoisen sipulin
pari valkosipulinkynttä
öljyä
5 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
2 kevätsipulia
2 dl mungpavun ituja
lirauksen seesamiöljyä
2 munaa
2 rkl soijaa
natriumglutamaattia (tai suolaa)
Tee näin:
Suikaloi liha, kuutio sipuli ja silppua valkosipulit.
Kuumenna öljy wokissa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Freesaa sipuleita ja valkosipuleita öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon lihat ja anna niiden lämmetä välillä hämmennellen.
Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi. Laita osa jemmaan annosten koristelua varten.
Lisää pannulle riisit, kevätsipulit, idut sekä seesamiöljy. Sekoita hyvin ja anna ainesten lämmetä.
Riko joukkoon munat ja sekoita koko ajan, kunnes munat ovat kypsyneet.
Mausta soijalla ja natriumglutamaatilla (tai suolalla).
2 kommenttia:
Kyllä se natriumglutamaatti kuuluu kiinalaiseen ruokaan, sanoi terveysväki mitä tahansa...
Hear hear!
Lähetä kommentti