Kippis, vahva terästorni! |
Alkunapoja |
Egg white pasta with caviar 2015 Condrieu La Doriane Guigal |
Peas and goat cheese 2015 Condrieu Julien Pilon in magnum |
Mashed Oyster and Hazelnut 2014 Saint Joseph Blanc Stéphane Ogier |
Lume sijoittui vuoden 2017 Top 100+ European Restaurants-listalle nousseista uusista ravintoloista korkeimmalle sijalle (45).
Risotto with beetroot and gorgonzola 2015 Saint Joseph Rouge Villa |
Milanosta tuli myös seuraava ruoka, jonka oli hämmennellyt Enrico Bartolini ristorante Enrico Bartolinista (**). Klassikkoyhdistelmä punajuuri ja sinihomejuusto oli mahtava, ja riisitkin olivat parahultaisen napakoita, mutta tälle ruoalle paritettu viini ei kyllä sopinut sille ollenkaan.
Trout, nettles, nuts bread 2014 Saint-Romain Domaine de Chassorney |
Geneveläisen Le Neptunen Nicolas Darnauguilhem vastasi taimenesta, jonka kypsyys oli aivan täydellinen, mutta nokkossoossi oli jotenkin tunkkaisen oloinen. Le Neptunen kohdalla törmäsin ensimmäistä kertaa uuteen Michelin-luokitukseen. "The Michelin Plate"-nimisen kategorian tunnuksena ovat haarukka, veitsi ja lautanen, ja se sijoittuu Bib Gourmandista seuraavaksi.
Langoustine and blood sausage 2014 Ogier L'Âme sœur Syrah |
Karlos Ponte kokkaa Kööpenhaminassa Tallerissa, joka on rankattu Le Neptunen kanssa samaan Michelinin lautaskategoriaan. Tykkäsin tosi paljon tästä annoksesta ja erityisesti sen muhevasta verimakkarakastikkeesta, jonka viimeiset tipat tuli mopattua leipäpalalla tarkasti talteen.
Duck ravioles with celeriac and seaweed 2015 Côte-Rôtie Bonnefond |
Seuravaksi söimme paikallista Papillonia pyörittävän Christophe Saintagnen emähyviä ankkaravioleja vinkeässä liemessä, johon merilevä toi kiehtovia vivahteita. Myös Papillon löytyy Michelinin lautaskategoriasta.
Galloway Beef 2015 Côte-Rôtie Cuilleron |
Jo postauksen alkupuolella mainitsemani Simon Rogan edusti siis Fera at Claridge's-ravintolaa (*) ja hyvin edustikin. Mehevän mediumiksi jätetty lihapala tilpehööreineen oli todella maukas.
Strawberry Baba |
Jälkkärivastaavaksi oli saatu Jeffrey Cagnes perinteikkäästä pariisilaisesta La Maison Stohrerista, josta ostin suklaa-éclairen (ja Elisabeth II:n leipomovierailulla otetusta kuvasta painetun postikortin) Pariisin visiitilläni vuonna 2011. Nyt tarjolla ollut lennokas metsämansikkababa oli vähintäänkin yhtä makoisa.
Luigi Taglienti, Christophe Saintagne, Nicolas Darnauguilhem, Paco Morales, Karlos Ponte, Terry Giacomello, Jeffrey Cagnes, Simon Rogan, Enrico Bartolini ja Steve Plotnicki |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti