19. lokakuuta 2007

Keisaripiirasta

Uusimmassa Glorian ruoka & viini-lehdessä (7/2007) oli pakko-kokeilla-heti-tyyppinen piirasohje. Tänään siis käärin hihani ja väsäsin viikonlopun vierasvaraksi Caesarin piirakkaa, jossa maistuu klassikkosalaatti.

Piiraan sardellit voi korvata anjovisfileillä. Sardelli ja kilohailista tuunattava anjovis sotketaan usein toisiinsa. Kavereiden eroja on kuvannut ansiokkaasti mr. Rahola syötävillä sivuillaan. Jotta kalapakka menisi kunnolla sekaisin, niin lasketaan parveen polskimaan vielä sardiinit, nuo mysteeriset veijarit säilykerasioissaan.

Alkuperäisessä ohjeessa täytteeseen kehoitettiin laittamaan vielä puoli teelusikallista suolaa. Mielestäni lisäsuolaa ei kuitenkaan tarvita, sitä kun on jo PKPVHA-määrä (= Pohjois-Karjala-Projektin Valvomon Hälytyskellot Aktivoiva) kaloissa ja juustossa.
Pohjaan tarvitset:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
3 rkl kylmää vettä

Täytteeseen tarvitset:
noin 80 g sardelleja (valutettuna)
3 dl raastettua parmesania
2 valkosipulinkynttä
3 dl ruokakermaa
3 munaa
mustapippuria

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi ja sardellit siivilään valumaan.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Nypi pehmeä voi jauhoihin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille (jauhotetuilla käpälillä homma hoituu sujuvasti). Lykkää vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Hienonna valutetut sardellit haarukalla. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma. Sekoita joukkoon myös muut täytetarpeet.

Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunin alimmalla tasolla puolisen tuntia. Tarjoa haaleana.

Aamusella postilootasta lopsahtaneessa Hesarin NYT-liitteessä horistiin taas suklaisia! Suomen kokkimaajoukkueen suklaavastaava (ihana titteli!) maisteli G.W.Sundmasin Chef Pâtissier éxécutif Frédéric Baun menulta poimittuja suolaisia ja makeita suklaaruokia. Arviointeja lukien voit inspiroitua omaan suklaapostaukseesi. Ilmoittautuminen lokakuun ruokahaasteen päättyy ensi keskiviikkona 24.10.2007. Ota osaa!

3 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Aaaaaawwwhh mikä piiras! Mii laikii. Seessari on mun yksi ikisuosikeista. Itte kokeilin just viikko sitten vähän erilaista keisarikastiketta johon tuli tahinia, pitäs ehkä postata, oli täyteläistä. Ehkä sitä vois tuuppaa tähän piiraaseenki :-P

Meiksi täällä vaan viihtyy BBC Foodin ääressä, mukavaa kun on seuraa :-D

Jaana kirjoitti...

Piirakka on hyvää mutta AIKA suolaista! Kandee tarjota kera vehreiden salaattien... Tahiniseessarisoossi kuulosta älskärin kiinnostavalta, pukkaa toki postaus aiheesta :-)

Meri, Helsinki kirjoitti...

No nyt on soosahdus livenä, josko tätä piirastakin pääsis pian maistelee :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...