27. lokakuuta 2007

Porolle kyytiä

Glögikausi tuli avattua männä torstaina! Mukana avajaisissa olivat Satujatar, Kymenlaakson kuningas ja pieni koira isäntineen. Rakkaat kutsuvieraat, pahoittelen juomien tujakkuutta. Not.

Glögimukeihin holautettiin hirmu hyvää kirsikka-aromista Hehkua ja karpalovodkaa. Kun ne loppuivat, lämmitettiin Hehkuviiniä. Sitten tulikin jo hirmuinen kiire alakerran soittoruokalan musavisaan, jonne kirmasimme posket hehkuen.

Totin tovereina tarjoilin poropasteijoita, joissa maistui pirtsakasti piparjuuri. Ohjeessa mainituista tykötarpeista syntyy kymmenen suolapalaa.
Tarvitset:
500 g voitaikinalevyjä
100 g kylmäsavuporoa
4 rkl savuporosulatejuustoa
2 tl piparjuuritahnaa
(tilkan maitoa tai ruokakermaa täytteen loiventamiseen)
munan

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 225-asteiseksi. Sulata voitaikinalevyt ja puolita ne neliöiksi.

Pilko poro pieniksi kuutioiksi. Sekoita porokuutiot, sulatejuusto ja piparjuuri. Tarvittaessa voit ohentaa tahdasta maidolla tai ruokakermalla. Älä kuitenkaan lotraa täytettä liian löysäksi, sen tulisi pysyä voitaikinan sisällä.

Lusikoi nokare täytettä kullekin voitaikinaneliölle. Älä nuukaile, mutta älä myöskään liioittele.

Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Voitele taikinaneliöiden reunat munalla ja taita neliöt kolmioiksi. Painele reunat sulki esim. haarukalla.

Voitele pasteijat munalla ja paista niitä noin varttitunnin ajan. Tarjoile hieman jäähtyneinä.

Muistathan käydä äänestämässä mieluisinta suklaaherkkuasi, aikaa on vielä kotvanen.

5 kommenttia:

satujatar kirjoitti...

Hyvvee oli, sekä ruoka että seura. Myös kaappien kätköistä löytyneet tarvekilut ja -kalut löysivät paikkansa. Kiitos.

Joko pian aletaan suunnitella pikkujouluohjelmaa? ;-D

Välispiikki kirjoitti...

Eipä kestä, kiitokset itsellesikin mukavasta illasta :-) Startataan suunnittelu, laitan vielä tämän päivän nimissä spostia aiheeseen liittyen!

Anonyymi kirjoitti...

Kymenlaakson kuningaskin arvostaa poroista ystävää taikinan välissä.

Välispiikki kirjoitti...

Teidän Majesteettinne, it´s always a pleasure :-)

Anonyymi kirjoitti...

Joutu vähän tääl kymenlaaksossa modaamaan kun ei löytynyt porosulatejuustoa joten käytin kinkkuista ja piparjuurtakaan ei ollut mutta toimi kyllä äärettömän hyvin, nam:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...