Sivut

7. heinäkuuta 2013

Silikonivohvelit

Törmäsin vähän aikaa sitten epätrendikkäässä ruokablogissa todella kiintoisaan postaukseen, jossa vohveleita oli tehty silikonimuoteissa. Muotit jäivät vaivaamaan mieltä sen verran vahvasti, että kun näin niitä Stockan keittiöhärpäkeosastolla, niin heräteostin yhden paketin vaikka ihan vaan uutta hiilihappopatruunaa olin mennyt sieltä hakemaan.  
Silikonimuoteissa minua kiehtoi ehkä eniten ajatus valmistaa belgialaisina vohveleina tunnettuja herkkuja uunissa ilman käryä. Se kyllä pikkuisen mietitytti, että tuleekohan vohveleihin tällä tavoin rapea pinta. Huoli osoittautui aikalailla turhaksi, sillä taikinan rasvamäärä sekä loppupaisto ilman vuokaa edesauttoivat kivasti rapsakan pinnan muodostumista.  

Tein vohveleiden taikinan muottien mukana olleen brosyyrin ohjeella. Hurjasta määrästä taikinaa olisi syntynyt 8 vohvelia eli juuri paketissa olleiden kahden muotin verran tavaraa. Paistoin kuitenkin vain puolet taikinasta ja jätin jämät jääkaappiin odottelemaan seuraavaa vohvelinhimohetkeä (joka tuli jo seuraavana päivänä).

Kulinaarimurulan ensimmäiset silikonivohvelit tarjoiltiin Ben & Jerry's Strawberry Cheesecake-jätskin ja tuoreiden mansikoiden kanssa. Aika onnistunut kombinaatio.
Tarvitset:
110 g voita
3 munaa
4 dl maitoa
240 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl sokeria

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 220-asteiseksi.

Sulata voi.

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito ja sulatettu voi.

Sekoita kuivat ainekset ja lisää ne munien, maidon ja voin joukkoon. Sähkövatkaa taikina tasaiseksi.

Kaada taikina muotteihin ja kypsennä vohveleita uunissa 10-15 minuutin ajan. Poista vohvelit muoteista ja kypsennä niitä leivinpaperoidulla uunipellillä kuviopuoli ylöspäin vielä 5-10 minuuttia.

17 kommenttia:

  1. Olen himoinnut Kitchen Aidin julman isoa vohvelirautaa, mutta tämä olisi paljon vähemmän tilaa vielä ratkaisu! Luulen, että kun osun noiden kohdalle jonkun kaupan härpäkeosastolla, lähtevät matkaani:D

    VastaaPoista
  2. Voi että ,nyt tekee munkin mieli tuollaisia...eli pikemmiten Stockan keittiöosastolle ;D

    VastaaPoista
  3. Aa, nerokasta. Meidän keittiö on niin pieni, että olen yrittänyt välttää kaikenlaisia turhia koneita (johon vohvelirauta taitaa valitettavasti kuulua...), mutta tuollainen silikonimuotti saattaisi kaappiin vielä mahtua...

    VastaaPoista
  4. Jaahas, meillä on jo vohvelirauta ja donitsirauta - jäätelökoneen myyn pois, joten ehkä nuo muotit vielä mahtuisivat...

    VastaaPoista
  5. Campasimpukka, silikonimuotit ovat varmasti myös Kitchen Aidia edullisempi vaihtoehto :-)

    Jael, näitä saa pikkulintujen mukaan myös KodinYkkösistä.

    Kotihippi ja Leipuri, silikonit ovat toki mahtuvia, kyllä nekin alkavat kertyessään viedä tilaa. Terv. nimim. "Niitä on alkanut vähän kertyä"

    Minna Vuo-Cho, jos hankit muotit, niin kandee varmaan myydä myös se vohvelirauta pois?

    VastaaPoista
  6. e-baytstä löytyy noita muotteja 2-3€

    VastaaPoista
  7. Ano, tuolla hinnalla kannattaa jo ostaa :-)

    VastaaPoista
  8. Stockalta minullekkin tarttuivat vuoat mukaan ja olen yllättänyt vieraitani erilaisilla vohveleilla: suolaisilla tai makeilla täytteillä. Huomenna yllättän singaporelaisen vävyni isänpäivän aamuna (heidän isänpäivänsä 19.06.). Kiitos reseptistä, maukkaita ovat.

    VastaaPoista
  9. Ano, kiitos kun muistutit näistä silikonimuoteista! Pitääpä itsekin kaivaa ne kaappien kätköistä aktiivikäyttöön :-)

    VastaaPoista
  10. Minäkin hankin Kiinasta silikonivohveliraudan. Juuri uuni lämpimässä. Maksoi vain 2€. Harmi kun en ostanut kuin yhden. Pitänee hankkia kaveri joskus.

    VastaaPoista
  11. MerjaK, hankit kaverin sitten seuraavalla Kiinan reissulla ;-)

    VastaaPoista
  12. löysimme tuollaisen vohvelimuottisen amsterdamista :DD nyt vain kokkeilemaan

    VastaaPoista
  13. Meillä on Tupperin silikonivohvelivuoat

    VastaaPoista
  14. Miten saa raakileet irti muotista ehjinä?

    VastaaPoista
  15. Laura, paistamalla ne kypsiksi.

    VastaaPoista
  16. Ihana resepti… tein sekä suolaisen että makean vohvelitaikinan…

    VastaaPoista
  17. Ekaa kertaa kokeilen, juur sain silikoonivuoan tupperwarelta :) toinen menee hankintaan niin saa enemmän kerrallaan tehtyä :)

    VastaaPoista