Jääkapissa olleen (osittain jo muihin juttuihin tuhlatun) kaalin vihreistä ulkolehdistä ei kertynyt tarvittavaa neljänneskiloa raaka-ainetta, joten kiehauttelin surutta mukaan myös kerän vaaleampia osia.
Pyöristin originaaliohjeen siemen-, valkosipuli- ja juustomääriä aavistuksen verran ylöspäin. Se kannatti, sillä lopputuloksena oli hurmaavan pehmoinen möhnä, jossa kaalin maku ei ole häiritsevän dominoiva.
Kaalipestosta tuli sen verran hyvää, että seuraavaksi aion kokeilla punakaaliversiota. Kukka-, parsa- ja kyssäkaaleista voisi niin ikään saada vinkeän makuisia variaatioita.
Tarvitset:
250 g kaalia
100 g pinjansiemeniä
1-2 valkosipulinkynttä
1 dl raastettua parmesaania
1½ dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Tee näin:
Ryöppää kaalinlehtiä kiehuvassa vedessä puolen minuutin ajan ja nosta ne valumaan pyyhkeen päälle.
Laita kaalinlehdet, pinjansiemenet, valkosipulit, juustoraaste ja öljy blenderiin. Surraa muhjuksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Suosittelen kokeilemaan myös
VastaaPoistalehtikaalipestoa
Todella hyvää sekin! Jokohan viestinkirjoituskin onnistui...
Tämäpä kuulostaa mielenkiintoisen hyvältä:)
VastaaPoistaSauvajyvänen, kiitos vinkistä! Lehtikaalista tulee ainakin upean väristä pestoa!
VastaaPoistaYaelian, ja maistuu hyvältä! Tätä voisi käyttää loistavasti myös coleslaw'n korvikkeena.