Sivut

6. heinäkuuta 2008

¡Viva España!

Spanskien taannoisen voiton innoittamana tarjoilin kylään tulleille tovereilleni sangriaa sekä espanjalaisia pikkusuolaisia.

Olen jo pitkään halunnut kokeilla Köyhien ritarien Meri-Tuulin sangriaohjetta. Kokeilu kannatti, vaikka jouduin korvaamaan liköörin Kirsberrylla. Lisäksi tuplasin vissymäärän, koska tykkään poreilevista juomista.

Mutta miksi ihmeessä kirsikkalikööriä ei ole enää Alkon valikoimissa? kysyy nimimerkki "Hämmentynyt kansalainen".


Tarvitset:
pullon (espanjalaista) punaviiniä
2 dl Kirsberrya
2 dl karpalomehua
4 dl vichyä
jäitä
2 limeä
omenan

Tee näin:
Pese limet ja omena. Leikkaa hedelmät lohkoiksi.

Täytä kannu tai vastaava pääläri puoliksi jäillä. Lisää astiaan juomat ja hedelmät. Sekoita ja tarjoile kylmänä.


Sangrian kera natustelimme sitruunatäytteisiä oliiveja, Manchego-juustoa, espanjalaista vuohenjuustoa (jonka nimi ei painautunut mieleeni), chorizoa ja leipää. Nomnomnomnom!

2 kommenttia:

  1. Moi. Alkon valikoimassa ei oo enää kirsikkalikööriä, koska se ei ensinnäkään myyny kauheesti + et toiseks siinä tais olla jotain sellasia, ettei sen valmistaja enää sitä tarjonnu alkolle myyntiin. (kaikki tuotteethan tulee niin, että tuottajat tarjoo niitä alkolle ja sitte päätetään mitä otetaan..) :)

    harmillistahan sen puuttuminen tosiaan on :/

    t. yks alkolainen

    VastaaPoista
  2. Anonyymi alkolainen (hieno nimi muuten), kiitti tiedosta!

    Kirsberry pelitti kyllä ihan hyvin sangriassa, mutta olisi ollut kiva testata liköörillistäkin versiota. No, kaikkea ei voi saada.

    VastaaPoista