tag:blogger.com,1999:blog-2553255303103418967.post6649355099692029329..comments2024-03-01T15:42:21.742+02:00Comments on Kulinaarimuruja: Soppaa Neuvostojen maastaJaanahttp://www.blogger.com/profile/06331184539235222747noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-2553255303103418967.post-78306047196569207322014-02-07T17:46:48.133+02:002014-02-07T17:46:48.133+02:00Kiitos Saila vinkistä, laitanpa tuon opuksen tiedo...Kiitos Saila vinkistä, laitanpa tuon opuksen tiedot korvan taakse!Jaanahttps://www.blogger.com/profile/06331184539235222747noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2553255303103418967.post-9465893896570305542014-02-07T02:24:53.044+02:002014-02-07T02:24:53.044+02:00Aiheeseen liittyen, suosittelen lämpimästi myös V....Aiheeseen liittyen, suosittelen lämpimästi myös V. V. Pohlebkinin kirjaa Neuvostoliiton kansalliset keittiöt (WSOY 1978)!Sailahttps://www.blogger.com/profile/11095502035015293778noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2553255303103418967.post-41073631161810387642014-02-06T14:19:58.867+02:002014-02-06T14:19:58.867+02:00Olen samaa mieltä, borssiin kuuluu ehdottomasti et...Olen samaa mieltä, borssiin kuuluu ehdottomasti etikka! Jaan myös näkemyksesi smetanasta oivallisena kirpeyden pyöristäjänä. <br /><br />Nyt tuli nälkä.Jaanahttps://www.blogger.com/profile/06331184539235222747noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2553255303103418967.post-45237646092885172182014-02-06T14:07:02.308+02:002014-02-06T14:07:02.308+02:00Jännä juttu. En ole koskaan ajatellut seljankaa ki...Jännä juttu. En ole koskaan ajatellut seljankaa kirpeänä, mutta kyllä. Hapankaalin käyttö tekee tuosta uuniversiosta hieman kirpeään vivahtavan. Tuossa reseptissäsi käytetään sitruunan mehua. Mielestäni sen voi korvata myös korkillisella etikkaa. Esim. borssin lopullinen maku on kohdallaan vasta etikan lisäyksen jälkeen. Sama pätee myös liedellä tehtyyn seljankaan. Ja kirpeys taas pyöristyy mukavasti, kun lautaselle laittaa klöntin smetanaa keiton kaveriksi.Iskähttps://www.blogger.com/profile/11823284272956431634noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2553255303103418967.post-1345404875405611712014-02-06T13:56:01.330+02:002014-02-06T13:56:01.330+02:00Tarkoituksena oli käyttää venäläistä kalakeittoa j...Tarkoituksena oli käyttää venäläistä kalakeittoa jonkinmoisena ylätason terminä, mutta taisin ilmaista itseni sen verran epäselvästi, että menivät uhat ja soljankat sekaisin :-) <br /><br />Itse olen maistanut vain kalasoljankaa, mutta lihainenkin versio kiehtoo. Tuo linkittämäsi ohje vaikuttaa mainiolta. Onko senkin hallitsevana makufiiliksenä kirpeys? <br /><br />Zakuska-kirjassa kalasoljanka kehoitettiin muuten valmistamaan uunissa linkittämäsi reseptin tavoin, mutta itse keittelin sen liedellä ja oikein hyvää tuli niinkin.Jaanahttps://www.blogger.com/profile/06331184539235222747noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2553255303103418967.post-13462789814193787592014-02-06T08:49:29.785+02:002014-02-06T08:49:29.785+02:00Tosi maittavan näköinen resepti. Voisin kuvitella ...Tosi maittavan näköinen resepti. Voisin kuvitella syöväni tuota ruokaa jossakin Pietarin paremmassa ravintolassa.<br /><br />Käytit sanaa venäläinen kalakeitto. Venäjällä kalakeitto on uha (ven. уха). Eli veteen keitetty kalakeitto. Valmistustapoja on kolme: 1)kalat keitetään kasvisten kanssa kypsäksi, 2)kypsät kalat poistetaan keittoliemestä, jossa kasvikset keitetään kypsäksi. Kalat syödään joko erikseen tai lisätään keittoon takaisin. 3)kasvikset keitetään kypsäksi ja kalat lisätään pinnalle siksi aikaa kunnes ne ovat kypsiä. Maitoa ei käytetä valmistuksessa, mutta keittoon voidaan lisätä pöydässä smetanaa.<br /><br />Mitä taas tulee seljankaan tai soljankaan, niin sehän on jonkin tarinan mukaan Mannerheimin tunnetuksi tekemä herkku maassamme. Nykyään se on yleensä keitto, joka on useimmiten tehty kalasta. Ennen muinoin on ollut muunkinlaisia versioita kuten 1800-luvun lopulta oleva lihaseljanka uunissa -resepti osoittaa: http://iskakokkaa.blogspot.fi/2013/02/resepti-vuodelta-1898.htmlIskähttps://www.blogger.com/profile/11823284272956431634noreply@blogger.com