tag:blogger.com,1999:blog-2553255303103418967.post4557357747098829349..comments2024-03-01T15:42:21.742+02:00Comments on Kulinaarimuruja: Kiinalainen klassikkoJaanahttp://www.blogger.com/profile/06331184539235222747noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-2553255303103418967.post-76525364278235735382014-05-20T17:02:10.389+03:002014-05-20T17:02:10.389+03:00Ano, kiva kuulla että tykkäsit!
Suolakurkulla (ta...Ano, kiva kuulla että tykkäsit!<br /><br />Suolakurkulla (tai oikeastaan suolakurkun liemellä) pystyy tosiaan hyvin korvaamaan kiinalaisen kurkkusäilykkeen, mauissa ei ole merkittävää eroa :-)Jaanahttps://www.blogger.com/profile/06331184539235222747noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2553255303103418967.post-80013714793110880832014-05-17T18:29:15.298+03:002014-05-17T18:29:15.298+03:00Tulipa pyöräytettyä niin, että lihan korvasin kana...Tulipa pyöräytettyä niin, että lihan korvasin kanalla, köyhyyttäni tomaattipyreen ketsupilla sekä kanafondin liemikuutiolla, laiskuuttani "erikoiskurkun" maustekurkulla, kananmunasta käytin pelkän valkuaisen, sekä lorautin sekaan vaaleaa soijakastiketta ja riisiviinietikkaa. En ole eläessäni onnistunut tekemään näin hyvää hapanimelää: muut reseptit ovat olleet järkyttäviä tomaattiananaslitkuja, joita syödessä tulee vain paha olo. On edelleen vaikea uskoa, että kestoinhokkini säilötty kurkku sai koko aterian elämään ihan toisella tavalla. Jos tämä oli kerta sitä autenttista tavaraa, niin kotikaupunkini muinainen kinkkilä ei makumuistelun perusteella mitään "suomalaistettua" tarjoillut.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2553255303103418967.post-62001037404391272842007-05-26T12:48:00.000+03:002007-05-26T12:48:00.000+03:00Ehkä se ei olekaan lainkaan friteerattua, mahdolli...Ehkä se ei olekaan lainkaan friteerattua, mahdollisesti kokeilen udella kokilta seuraavalla kerralla. Kastike kuulostaa ihanalta :-P Täytyy laittaa kuha listalle tai sitten toivoa kalaonnea kun suunta käy iltapäivällä mökille. <BR/><BR/>Friteerannutkaan en ole koskaan mitään, tuo ei-niin-taikinainen voisi houkutella. Perinteiset frittitaikinat ovat niin kovin tuhteja... :-)Meri, Helsinkihttps://www.blogger.com/profile/09487136520579431658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2553255303103418967.post-28396916309050670302007-05-24T18:01:00.000+03:002007-05-24T18:01:00.000+03:00Kiinassa ollessa kalaa tuli syötyä kokonaisena & h...Kiinassa ollessa kalaa tuli syötyä kokonaisena & höyrytettynä, kastikkeena soija-seesamiöljy-kevätsipuli-chili-tyyppisiä ratkaisuja *kuolaa* Itse en ole juurikaan kalaa friteerannut, kananpaloja kylläkin.<BR/><BR/>Ei-niin-taikinainen-mutta-tavattoman-rapea frittitsydeemi syntyy maissijauhoista (2,5 dl), leivinjauheesta (1 tl) munanvalkuaisista (2 kipaletta) ja vedestä (desi, max puolitoista). Valkuaiset siis vaahdoksi, sekaan veteen hämmennetyt jauhot ja jauheet. Hapanimelä soossi toimii e-rin-o-mai-ses-ti tuommoisessa frittitaikinassa kieriteltyjen & uppopaistettujen kanabiittien seuralaisena.Jaanahttps://www.blogger.com/profile/06331184539235222747noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2553255303103418967.post-72340809958515850612007-05-22T22:49:00.000+03:002007-05-22T22:49:00.000+03:00Alkaa tätä ruokaa katsellessa ja reseptiä lukiessa...Alkaa tätä ruokaa katsellessa ja reseptiä lukiessa harmittaa, ettei ole possunsyöjä. Siitä tuli muuten mieleeni, että osaisitko tehdä myös kiinalaisista ravintoloista saatavaa kuhaa? Se on kai jotenkin kevyesti friteerattu tms. mutta ei siis sillä lailla paksussa taikinassa kuin friteeratut kanat jne. ällöt. Tai sitten se on tehty muutoin. Tiedätkö salaisuudet?! Sitä olis ihana osata tehdä. Tätäkin voinee soveltaa broileriin?Meri, Helsinkihttps://www.blogger.com/profile/09487136520579431658noreply@blogger.com