Kohokasreseptin guuglailu tuotti tulokseksi linkin Maddage-nimiseen blogiin, josta myös yllä oleva kuva sähkövatkaimen kanssa illistelevästä knugenista on lainattu. Blogista löytynyttä ohjetta testasin eilen ja mätitahnakohokas osoittautuikin varsin maukkaaksi syötäväksi.
So far so good. |
*läsäh* |
...rasvauksessa vissiin meni sitten jotain pieleen, koska tekeleeni eivät hirmuisesti kohoneet ja ne vähäisetkin kohoumat ehtivät snadisti läsähtää uunista ottamisen jälkeen, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy. Sen sijaan kohokkaiden koostumuksessa tai maussa ei ollut moitteen sijaa.
Näitä teen takuulla uudelleen. Itse asiassa kohokkaista voisi tehdä jokaviikkoisen perinteen ja nauttia niistä lukien samalla torstaisin ilmestyvän Svenska Damtidningin yhteenvetoraporttia maankuulusta Denna veckan hos Bernadotter-blogista.
Tarvitset:3 munaa
2 dl ranskankermaa
1 rkl vehnäjauhoja
3 rkl Kallen mätitahnaa
3 rkl silputtua purjoa
2 rkl silputtua salottisipulia
suolaa
valkopippuria
Lisäksi tarvitset:
voita ja vehnäjauhoja vuokien voiteluun ja jauhotukseen
Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 220-asteiseksi.
Erottelu keltuaiset ja valkuaiset.
Sekoita keltuaisten joukkoon ranskankerma. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita hyvin. Lisää keltuaisseokseen myös mätitahna ja sipulit. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Sähkövatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi.
Kääntele keltuaisseos varoen valkuaisvaahdon joukkoon.
Voitele ja jauhota neljä kohokasvuokaa. Lusikoi kohokasmassa vuokiin.
Laita kohokasvuoat uunivuokaan, jossa on kiehuvaa vettä sen verran, että noin neljäsosa kohokasvuoista jää vedenpinnan yläpuolelle.
Kypsennä kohokkaita vesihauteessa uunissa 10-15 minuuttia.
Tarjoa kohokkaat heti esimerkiksi vihreän salaatin kanssa.
Ai hän on se knugen. Mä luulin, että sä esittelet lopultakin sun poikakaverin.
VastaaPoistaMe emme Knugenin kanssa kommentoi tätä nytten mitenkään. :-D
VastaaPoistaKiva juttu! Mietin Hesarin juttua lukiessani, että tuota kohokasta olisikin syytä kokeilla - ja nyt on ohjekin, kiitos. Olen joskus tehnyt Kallen kaviaarilla maustettuja uunisilakoita, ja olivat ryökäleen hyviä.
VastaaPoistaRouva Raadelmasta, mätitahnalla ja tillisilpulla täytetyt silakkapihvit kuuluvat myös meikäläisen lemppareihin.
VastaaPoistaPitääpä kokeilla, kohokkaat on nykyisin turhan aliarvostettuja.
VastaaPoistaKallen mätitahna oli ihme kyllä herkkua lapsena, nyt ei ihan nappaa näkkärillä. Ehkä lapsena oli kovin vähän herkkuja...