Sivut

10. heinäkuuta 2012

Makeaa pekonia

Kulinaarimurulan kyseenalaisten peksukokeilujen sarja jatkuu ennakkoluulottomasti karamellisoidulla pekonilla.

Pekonilla todellakin saa kaikesta ruosta parempaa, mutta tällä ohjeella pelkästä pekonista tulee kerta kaikkiaan ylimaallisen maukasta. En puijaa, nämä ovat aivan tolkuttoman hyviä!
karamellisoitu_pekoni
Ensimmäisen kokeiluerän tosin poltin, koska en ollut tarpeeksi tarkkana viipaleiden kakkospuolten paistamisajan kanssa. Mutta toisella yrittämällä tuloksena olikin jo priimaa tavaraa.
karamellisoitu_pekoni
Tarvitset:
pekonia
ruskeaa ruokosokeria

Tee näin:
Kuumenna uuni 225-asteiseksi.

Levitä pekonit leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele niiden päälle ohut kerros sokeria.

Paista pekoneita uunissa kuuden minuutin ajan ja käännä viipaleet.

Ripottele käännettyjen peksujen päälle ohut kerros sokeria ja uunita niitä vielä toiset kuusi minuuttia. Varo polttamasta!

Anna viipaleiden jäähtyä ja jämäköityä ennen herkuttelua.

12 kommenttia:

  1. Pekonia & sokeria. Ihanan epäterveellistä! :D

    VastaaPoista
  2. Ei voi olla pahaa! Yksinkertaisena ihmisenä mä jotenkin tykkään aina tällaisista parin raaka-aineen ohjeista.

    VastaaPoista
  3. Hoo, ei pekoni ole epäterveellistä ja sokeriakin tähän tulee aika vähän ;-)

    Jasu, ei voikaan! Kokeile, tykkäät takuulla!

    VastaaPoista
  4. Minkä kanssa sinä näitä tarjoaisit? Ajattelin, että eivät välttämättä ois hullumpia salaatinkaan päällä.

    VastaaPoista
  5. Onhan täällä näitä kommenteja! Vika on varmaan tässä puhelimella kommentoinnissa vai onko?!

    VastaaPoista
  6. Nam, varmasti herkullista, tämä kokeillaan ensi tilassa! :P

    VastaaPoista
  7. Hanna, salaatin tai voikkarin päällä, burgerin tai smörgarin välissä, ihan pelkiltään... miten vain parhaalta maistuu.

    Soppa-Hanna, ei tiä, mutta hyvä että nyt onnistuit kommentoimaan :-)

    Nenna, tee varuilta reiluhko satsi, näihin tulee himo!

    VastaaPoista
  8. Uskotaan! (koska haluan tätä tehdä). :)

    VastaaPoista
  9. Nämä pitäisi ehkä luokitella "vaarallisen" hyviksi :)

    VastaaPoista
  10. Minna, siinä mielessä kyllä, että "kielletty hedelmä" houkuttaa aina luvallista enemmän ;-)

    VastaaPoista
  11. Sori, tein just ja omasta mielestäni ei kovin hyvää.. itseassa aivan saatanan pahaa, pilasin hyvät pekonit..

    VastaaPoista
  12. Ilari, makuasiat ovat toki sen verran yksilöllisiä, että ei voi olettaakaan kaikkien tykkäilevän samoista asioista. Mutta onpas harmi etteivät karkkipaksut sinulle maistuneet.

    VastaaPoista