Sivut

5. kesäkuuta 2012

Mitä sinä söisit Taste of Helsingissä?

Pääsin mukaan kierrokselle ravintoloihin, jotka ovat mukana ensi viikolla alkavassa Taste of Helsinki-tapahtumassa.

Taste_of_Helsinki
Turneella maistellut esimerkit neljän paikan festarisapuskoista asettivat odotukset Taste of Helsinkiä kohtaan tosi korkealle.

taste_of_helsinki_carelia
Aloitimme makumatkamme Careliasta, jossa treffasimme ravintolapäällikkö Ari Eilolan ja Taste of Helsingin "isän" Barry MacNamaran.

Ari kertoi, että Carelia on alkanut päästä eroon paikkaa aikoinaan vaivanneesta "oopperapönötyksestä": meininki on entistä rennompi, ruoat brasserie-tyyppisiä ja viinit ruokiin sopivia. Samaa fiilistä Carelia haluaa osaltaan tuoda myös Taste of Helsinkiin.

taste_of_helsinki_carelia
Carelian menulta testasimme kampasimpukkaa persiljalla ja hasselpähkinävoilla. Hyvää! Makupalan kanssa siemailimme Vilmart & Cien mukavan pähkinäistä Grande Réservea.

taste_of_helsinki_juuri
Careliasta jatkoimme Juureen ja Juuren Puotiin, missä meitä odottivat keittiömestari Perttu Paulasto sekä ravintoloitsija ja puotipuksu Ilja Björs. Heiltä kuulimme, että Juuri laajenee sen vieressä olleen antiikkiliikkeen paikalla. Ravintola menee kiinni juhannuksena ja kesän aikana tehdään keittiöremonttiakin.

taste_of_helsinki_juuri
Jutustelun lomassa hörpittiin raikasta, herukanlehdistä tehtyä alkoholitonta kuohujuomaa.

taste_of_helsinki_juuri
Juuren menulta maistoimme vichyssoise-tyyppistä kylmää savusärkikeittoa, jossa on kalan lisäksi mustajuurta ja purjoa. Sopan kanssa oli tarjolla näkkäriä ja kurkkutartaria. Tykkäsin kovasti.

taste_of_helsinki_aito
Seuraava rasti oli Aito. Erittäin suunmukaisen Pétalosin kaatamisen ohella ravintoloitsija Tuomas Serkamo kertoi, että Aito edustaa uudenlaista bistrokulttuuria. Heille ruoan maku on tärkeintä ja raaka-aineiden tulee olla tunnistettavissa.

taste_of_helsinki_aito
Pohjoisesta lähtöisin oleva keittiömestari Kimmo Ylisuvanto kertoi arvostavansa riistaa ja sesonkituotteita.

taste_of_helsinki_aito
Aiton menulta kokeilimme peuraa katajanmarjakastikkeella. Lisukkeessa on kyssäkaalia, punajuurta ja kevätsipulia. Varsinaisessa Taste of Helsingissä peuran tilalla annoksessa on Korvatunturin paliskunnan poroa.

taste_of_helsinki_farang
Kierroksen viimeinen pysähdys oli Farangissa. Ravintoloitsija ja keittiömestari Tomi Björck on ollut mukana kahdessa Taste of Sydney-tapahtumassa. Farangissa on varauduttu Helsingin festareihin valmistamalla karkkipossua pakastimeen jo viikon ajan. Lisäksi Tomia työllistää vuoden 2013 alussa Tukholmaan avattava Farangin sisarravintola.

taste_of_helsinki_farang
Farangin menulta nautimme jälkkäriä nimeltä hola hola. Siinä on marinoituja hedelmiä, sokeriherneitä sekä kondensoidusta maidosta, kookoksesta ja vaniljasta työstettyä kastiketta. Sorbetissa maistuvat guava ja litsi. Palan painikkeena toimi Bonnairen Grand Cru Blanc de Blancs. Emähyvää!

Ja nyt kannattaa sitten piirtää kookkaahko risti seinään, sillä Kulinaarimurulassa käynnistyy sen historian ihka ensimmäinen kilpailu!

Tutustu Taste of Helsinki-ravintoloiden menuihin ja valitse tarjolla olevien ruokien joukosta mieleisesi alku-, pää- ja jälkiruoka. Ruokien ei tarvitse olla saman ravintolan listalta, sillä mix & match on koko tapahtuman keskeinen idea.

Kerro lempparisi kommentoimalla tätä postausta viimeistään ensi sunnuntaina 10.6.2012 ja saatat päästä maistelemaan valintojasi ihan oikeasti, sillä kaikkien kommentoijien kesken arvotaan kaksi kahden hengen pääsylippua Taste of Helsinki-tapahtumaan. Aamen.

Lisäys: tuplaa eli triplaa voittomahdollisuutesi ja osallistu lippukisaan myös Hannan sopassa ja Silläsipulilassa!

43 kommenttia:

  1. Bistro o mat - Carelia - Farang.
    //Taina

    VastaaPoista
  2. Minä varmaan valitsisin tuon vikan kuvan jälkkärin;D
    Ihania kuvia Irlannin-matkaltasi,nami!

    VastaaPoista
  3. Juuri - Toscanini - Demo. Voi että ton setin kun tosiaan voittaisikin.. Lääh.

    VastaaPoista
  4. O-ou mikä dilemma. Ehlkäpä: Juuri, C & Smör.

    VastaaPoista
  5. Onpas hintsunlaisesti kasvispääruokia. Noh, en ole puritaristi, joten valitsisin:

    -Aito, lohipastrami
    -Toscanini, raviolit
    -Muru, marjoja ja kirsikkaolutsabayon

    Nam!

    VastaaPoista
  6. Carelia, Toscanini, C.
    Aika halpaa, jos hinnat tosiaan markoissa! ;)

    VastaaPoista
  7. Voi vitsi! Kiva, että tällaisiakin tapahtumia järjestetään :)

    Smör - Marinoitua kuhaa, parsaa ja sitruunaverbenaa
    Demo - Vasikanposkea ja kateenkorvaragout
    Bistro O Mat - Fraise Mansikoita ja marenkia

    VastaaPoista
  8. Jiin valinnat:
    - Bistro O Mat, grillatut jättikatkat
    - Juuri, grillattu karitsa
    - Aito, mallasvanukas

    VastaaPoista
  9. Oonpas tylsä, mutta koko setin ottaisin kyllä Farangilta. :)Timotintti

    VastaaPoista
  10. C - Farang - Bistro o Mat

    VastaaPoista
  11. Järki lähtee, kun koittaa noista herkuista valita vain yhden kutakin laatua! Mutta jos ihan pakko on valita niin valintani ovat:
    Muru (Sir Lintsin pate)
    Farang (karkkipossu)
    Smör (Herukanlehtivanukas)

    VastaaPoista
  12. Farang - VIHERSIMPUKKAA, punainen 'nahm jim' dressing,
    korianteria, rapeaa sipuli

    Demo - Vasikanposkea ja kateenkorvaragout

    Juuri - Grillattua luomukaritsankylkeä, lämmintä
    varhaiskaalisalaattia ja savuomenavoi (ei ihan jälkiruoka mutta vastustamaton ;)

    VastaaPoista
  13. Mies kuulemma söisi Demon, full stop.
    Itselleni kyllä Farangin possu olisi pakollinen, ja se Smörin herukanlehtivanukas kuulostaa kyllä ihanalta...

    VastaaPoista
  14. Gambas/Bistro o Mat
    Rapeaa possua/Farang
    (tässä oli hilkulla Murun Iberico-porsaan bavette; sian valitsin, koska en sitä kotona valmista)
    Hola hola (marinoidut hedelmät)/Farang

    VastaaPoista
  15. Carelian kampasimpukkaa

    Juuren luomukaritsaa

    Farangin hedelmiä

    VastaaPoista
  16. alkuruoaksi C:n kylmäsavustettua kampasimpukkaa
    pääruoaksi Juuren grillattua luomukaritsankylkeä
    jälkkäriksi Demon mustaherukkateellä maustettua maitosuklaamoussea

    VastaaPoista
  17. Bistro o mat - Gambas Paris
    Farang - Rapeaa possua
    Smör - Herukanlehtivanukasta, raparperia ja mansikkasorbettia

    Nälkä! :D

    VastaaPoista
  18. Alkuruoka: Demo, Kylmäsavulohta ja tryffeliperunapyreet
    Pääruoka: Muru, Punaviinirisottoa ja Iberico-porsaan Bavettea
    Jälkiruoka: Smör, Herukanlehtivanukasta, raparperia ja mansikkasorbettia

    VastaaPoista
  19. FARANG: RAPEAA POSSUA, palmusokerikaramellia,
    riisiviinietikkaa
    JUURI: Grillattua luomukaritsankylkeä, lämmintä
    varhaiskaalisalaattia ja savuomenavoita
    BISTRO O MAT: FRAISE Mansikoita ja marenkia

    VastaaPoista
  20. Mä nauttisin mieluusti Carelian kampasimpukkaa ja Farangin possua ja Bistro Matin jälkkäriä!

    VastaaPoista
  21. Rapeaa possua, hevosenfilettä ja kyytönrahkaa! Nam!

    VastaaPoista
  22. Farangin vihersimpukkaa
    Aiton koivunsilmuilla savustettua lohipastramia
    Demon vasikanposkea ja kateenkorvaragout
    Smörin herukanlehtivanukasta, raparperia ja mansikkasorbettia

    VastaaPoista
  23. Murun pate, farangin simpukka ja vaikka heppaa ja raparperia .. jälkkärit voin jättää muille, todella tylsän olosia marjakokoelmia kaikki

    VastaaPoista
  24. Oi nam! Carelia-Demo-Smör!

    VastaaPoista
  25. Voihan kuolaus :P Sanoisin vaikka että Carelian kampasimpukkaa - Farangin possua - Bistro o Mat:n mansikoita ja marenkia.

    VastaaPoista
  26. Alkuruoaksi kylmäsavulohta ja tryffeliperunapyreetä Demon listalta. Pääruokana kokeilisin Farangin rapeaa karamellipossua ja jälkiruoaksi Toscaninin Tiramisua. Nam !

    VastaaPoista
  27. Alkuun vihersimpukkaa, lisäksi endiiviä ja auragoldia, sitten kampasimpukkaa ja kaiken kruunaa herukanlehtivanukas raparperin ja mansikkasorbetin kera. Nam!

    VastaaPoista
  28. Hankala valinta, mutta näihin päädyin: alkuruoaksi Bistro O Matin Gambas paris, pääruoaksi Farangin karamellipossua ja jälkiruoaksi Toscaninin tiramisu.

    Olen joka tapauksessa menossa paikalle torstai-iltana, joten liput olisivat kiva yllätys!

    VastaaPoista
  29. Vaikea valita :), mutta:

    DEMO: Kylmäsavulohta ja tryffeliperunapyreetä

    SMÖR: Luomu karitsaa, varhaisperunaa ja jääyrttiä

    SMÖR: Herukanlehtivanukasta, raparperia ja
    mansikkasorbettia

    VastaaPoista
  30. Farangin vihersimpukkaa

    Demon vasikanposkea ja kateenkorvaragout

    Smörin herukanlehtivanukasta, raparperia ja mansikkasorbettia

    VastaaPoista
  31. Smör marinoitu kuha - Farang rapea possu -Aito mallasvanukas

    VastaaPoista
  32. Vaikeaa! Ehkäpä:

    Farangin vihersimpukkaa

    Farangin possua

    C:n kyytönmaitorahkaa

    VastaaPoista
  33. Alkuun Farangin vihersimpukkaa, sitten Murun punaviinirisottoa ja jälkkäriksi olisi varmaan pakko valita Farangin Hola Hola jo pelkästään houkuttelevan nimen perusteella ;)

    VastaaPoista
  34. Alkupalana maistelisisin varmaan Smörin marinoitua kuhaa, parsaa ja sitruunaverbenaa. Tämän jälkeen voisi kokeilla poron ulkofilettä katajanmarjoilla ála Aito. Päätteeksi vielä Farangin thai-tyyliin marinoituja hedelmiä ja vanilja-kookoskermalientä...

    VastaaPoista
  35. Vaikea valinta, mennään tunteella: Juuren savusärkikeitto, Farangin rapeaa possua ja Bistro O Matin mansikat & marenki.

    VastaaPoista
  36. Aito-Farang-Smör vaikuttaa tosi hyvältä.

    VastaaPoista
  37. Farang-Aito-Smör.

    -Saana (saana29@hotmail.com)

    VastaaPoista
  38. Nam nam nam, viime kesänä tämä kesä-Helsingin paras tapahtuma vei kyllä jalat alta ja kielen mennessään. Aurinko paistoi, loistavia annoksia ja herkullisia viinejä. Täydellistä! Tänä vuonna menu kuulostaa vähintäänkin yhtä huikella eli päiviä laskiessa tässä mennään kesäkuun puoltaväliä kohti. Tässä on valintani tälle vuodelle:
    Aidosta lohipastramia
    Careliasta kampasimpukoita
    Ja loppuun Bistro o Matista ihania mansikoita ja marenkia

    Oi että.

    VastaaPoista
  39. Norppanen, tänä vuonna blogissani ei ole Taste of Helsinki-lippuarvontaa.

    Voit kertoa tämän vuoden lempimenusi tapahtuman Facebook-sivulla käynnissä olevassa kilpailussa.

    Ja vuonna 2013 mukana olevat ravintolat sekä niiden menut löydät Taste of Helsingin nettisivuilta.

    VastaaPoista