10. maaliskuuta 2012

Viimeinen ravintolapostaus

Siis viimeinen näin pitkän kaavan mukaan tehtynä. Kerron toki edelleenkin ulkoruokintakokemuksistani, mutta jatkossa tyyliin juttu per ravintola. Näiden maratoonipostausten kirjoittamisen huono puoli on se, että vanhemmista sapuskoista alkaa olla jo vaikea muistaa asioita tarkasti.

Uusista mainitsemisen arvoisista lounaslöydöistä raportoinen Kulinaarimurujen Facebook-sivulla eli siitä kannattaa tykätä, jos haluat pysyä ajan tasalla syömisteni suhteen :-)

Habibi (Forum pohjakerros, Mannerheimintie 20)

Forumin alakerran ravintolahelvetin lähi-itäisellä kioskilla on tullut viime aikoina siirryttyä salaattiosastolle, koska siellä on kaikkein eniten variaatiomahdollisuuksia.

habibi
Habibin hummus ja tabbouleh ovat tosi hyviä, niitä otan aina ja muita aineksia valitsen fiiliksen mukaan.

Täällä pärjää lounassetelillä ja jos käy tarpeeksi usein, niin alkaa saada kaupan päälliseksi viinilehtikääryleen.

Eerikin Pippuri (Forum pohjakerros, Mannerheimintie 20)

Habibin vieressä olevalla kojulla tulee vierailtua harvemmin, sillä miellän Eerikin Pippurin murkinat ehkä enemmän yö- kuin lounasruoaksi.

eerikin_pippuri_falafel
Vertailun vuoksi päätin testata Eerikin falafelit (8 euroa). Ne olivat mehukkaampia kuin naapuri-Habibin vastaavat pallerot, mutta eivät kuitenkaan yhtä hyviä.

Ilves (Urho Kekkosenkatu 4-6)

Ilveksessä tulee käytyä ihan liian harvoin, vaikka se on saman matkan päässä työpaikalta kuin Forumin ja Kampin keskuksen kuppilat. Paikan pitkä lounaskonseptikin on vielä testaamatta: perjantaisin lounasta saa neljään saakka ja palan painikkeeksi irtoaa viinipullon kympillä!

ravintola_ilves
Viimeksi Ilveksessä syömäni punajuurilasagne oli mehevää. Punajuuri oli juuri sopivan napakkaa, mutta annoksen päälle ripotellun valmiiksi raastetun pussi"parmesaanin" olisi kyllä voinut jättää tukkuun. Lounari riittää tälläkin maksuksi.

Marina Congress Center (Katajanokanlaituri 6)

Katajanokan kongressihotellin ruokahuoltovastaava Scandic yllätti seminaarivieraan positiivisesti. Seisovan pöydän salaatit olivat melko tavanomaisia, mutta lämpimät ruoat olivat oikein hyviä.

marina_congress_center
Hauki-pinaattimureke katkarapukastikkeella oli tosi maukasta, samoin kukkakaligratiini. Lounaan hinnasta ei ole tietoa, koska se oli leivottu tilaisuuden osallistumismaksuun.

Singapore Hot Wok (Kampin keskus, Urho Kekkosen katu 1)

Negatiivisesti yllätti puolestaan Kampin nuudelibaari, jonka valitsimme lounasdeittini kanssa, kun emme mahtuneet umpitäyteen Ichibaniin.

singapore_hot_wok
Singapore Kway Teow Goreng katkaravuilla maistui lähinnä eltaantuneelle rasvalle. Chilisoossilla kyllästettynä sitä pystyi nipin napin syömään. Vissyn kanssa hintakin (9,60 euroa) menee karvan verran lounarin (9,30 euroa) yli. Hyh hyh.

Itamae Sushi (Lasipalatsi, Mannerheimintie 22-24)

Lounasruokailussa sushit pitävät edelleen pintansa. Itamae-ketjun uusin tulokas sijaitsee Lasipalatsissa. Omia sivuja Itamaella ei ole, mutta eat.fi:stä löytyy arvioita paikoista.

itamae_sushi_lasipalatsi
12 euron hintainen lounassetti oli ihan kelvollista perussushia. Nigirien riisikakkarat tosin olivat kooltaan hyvin vaihtelevia. Makeihin rullatut asiat olivat täällä tunistettavia (samaa ei voi aina sanoa Forumin Itamaen makeista).

Daruma Sushi (Kampin keskus, Sähkötalo, Kampinkuja 2 C)

Daruma on hieman piilossa, joten sen olemassaolon unohtaa välillä itsekin. Paikka muistui taas mieleen, kun treffasimme siellä vanhan opiskelukaverini kanssa.

Daruman nettisivut ovat olleet kohta kolmisen vuotta COMING SOON!-tilassa, mutta arvioita susheista voi lukea eat.fi:stä.

daruma_sushi
Sushi oli ihan hyvää, paitsi että lohinigirien riisi oli pirun kylmää. Sushit ja oikein hyvänmakuinen misokeitto maksoivat 14,50 euroa. Vihreää tetä saa ainakin lounasaikaan maksutta.

Iwa Sushi (Siltasaarenkatu 11)

Alati lisääntyvistä sushimestoista Hakaniemessä ympyrätaloa vastaapäätä sijaitseva Iwa Sushi on minulle tuore tuttavuus. Kävin siellä pikaisella dinnerillä ennen neitsytkäyntiäni Koko-teatterin uusissa tiloissa (pornovessoja tulee kyllä ikävä).

iwa_sushi
Tykkäsin Iwan susheista. Riisi oli hyvänmakuista ja palaset optimaalisen kokoisia. Kuvassa näkyvät herkkupalat sekä pullollinen Sapporoa maksoivat 22,60 euroa.

Mesopotamia (Vilhonkatu 6)

Lounastava leidikolmikkomme tapasi viimeksi Kaisaniemen kurdiravintolassa. Aikaisemmat pari visiittiäni Mesopotamiaan ovat olleet miellyttäviä, mutta ajoittuneet ilta-aikoihin, joten lounasbuffa kiinnosti kovasti.

mesopotamia
Tarjolla oli vaikka mitä hyvää, erityisen tykkäsin papu- ja perunasalaateista sekä hummuksesta. Safkaa tuli kerättyä lautaselle vähän liikaakin, mistä seurasi ähky. Ylensyömään innoittava buffa tuli kuitatuksi lounassetelillä.

Käpygrilli (Osmontie 5)

Breaking news - Ladies who lunch also dinners!

Eräänä synkkänä ja myrskyisenä helmikuun iltana hakeuduimme miesvahvistettuna meille kaikille vieraaseen kaupunginosaan testaamaan paikallista kortteliravintolaa, josta Lady Jytis oli kuullut kehuja.

kapygrilli
Käpygrilli vaikutti lupaavalta jo ulkoapäin tarkasteltuna, sillä tupakointikuisti oli viehkosti punavalaistu.

kapygrilli
Salaattipöydästä löytyi mielenkiintoisia kikherne- ja papujuttuja, eikä leipäkään ollut mitään peruspatonkia.

kapygrilli
Etukäteen ruokalistaa netissä tutkiessani päättelin, että Käpygrillissä kannattaa tilata leike. En ollut väärässä, sillä wieninleike oli erittäin jees. Muussikin oli tehty oikeista perunoista, mutta ei ollut kuitenkaan yhtä hyvää kuin Kannaksessa.

kapygrilli
Jälkiruokaa ei vatsa enää vetänyt, mutta kattilanpohjaherkku täytyy kyllä tyypata seuraavalla kerralla.

Wieninleike ja iso lasi valkoviiniä maksoivat vain 20 euroa eli naurettavan vähän. Käpygrillivierailustamme voit lukea myös Herkku & Koukku-blogista.

Motti (Töölöntorinkatu 2)

Mottitilanteeseen päädyin parin muun bloggaavan daamin kanssa jo tammikuussa. Eli eipä ole järin ajankohtaista tämä raportointini, Motin ruokalista on ehtinyt vaihtuakin.

Töölöntorinkadulla oli ennen nykyisiä yrittäjiä marokkolainen ravintola, mutta Motti-nimisenä paikalla on pitkät perinteet. Aikoinaan se oli kuulu liekitetyistä pässinkiveksistään, joita nyt ei valitettavasti ole tarjolla. Liekitettyjä kasseja en ole konsaan maistanut, mutta kuutisen vuotta sitten natustelin keveästi leivitettyjä kilkuttimia silloisessa Motissa.

Nyt Motissa ruokia ei jaotella perinteisesti alku- ja pääruokiin, vaan kaikkien annosten koko on aika pieni. Pitkän pähkäilyn jälkeen tilasimme neljä suolaista ruokaa ja yhden makean herkun per sierainpari.

Minun kuvani ovat taas ihan tolkuttoman huonoja, Merituuli otti parempia.

ravintola_motti
Aloitin makumatkan mielettömällä lanttucappuccinolla.

ravintola_motti
Seuraavaksi söin annoksen nimeltä "puikulamakarooni ja herukkaketsuppi". Juustoiset pottugnocchit olivat OK, mutta vinaigretten oloisen soossin hallitsevin maku oli etikka.

ravintola_motti
Kateenkorva oli namia...

ravintola_motti
...kuten myös rullalla kypsennetty possunkylki.

ravintola_motti
Osa tilaamistamme ruoista tuotiin pöytään samanaikaisesti, joten niiden syömisessä lämpiminä oli haasteellista. Onneksi lautaset olivat niin pieniä, että niitä mahtui kätsysti kaksi rinnakkain.

ravintola_motti
Jälkkärini sisälsi tymäkkää suklaakakkua ja karpalomoussea, joka maistui ihan marjapuurolle.

Tipillä pyöristetty syömien ja juomien (vinkeä alkudrinkki, osuuteni valko- ja punaviinipullosta sekä lasillinen portviiniä) loppusumma oli 90 euroa, mikä on mielestäni kohtuullista.

Ravintola Lasipalatsi (Mannerheimintie 22-24)

Lasipalatsin bliniviikoilla on tullut käytyä jo useamman vuoden ajan. Yleensä blinit ovat olleet ihanan rapeita ja rasvaisia, mutta nyt ensimmäinen blini oli toiselta puoleltaan pelottavan luttana. Onneksi seuraava blini täytti kriteerit.

ravintola_lasipalatsi
Otin "syö blinejä niin paljon kuin haluat"-setin lisukkeeksi 120 grammaa muikunmätiä, punasipulia ja smetanaa. Taivaallista! Oivallista oli myös kyytipojaksi tilaamani piparjuurisnapsi.

ravintola_lasipalatsi
Tyrkyllä olisi ollut myös varkautelaista kaviaaria.

ravintola_lasipalatsi
En tajunnut pöydällä nököttävien viinipullojen olevan suola- ja pippurimyllyjä. Mikä moukka olenkaan!

Blinit tykötarpeineen, piparjuurisnapsi ja normipullo Karhua maksoivat 47 euroa.

Cafe Lasipalatsi (Mannerheimintie 22-24)

Kävin taannoin DocPoint-leffojen välillä myös Lasipalatsin alakerran kahvilassa. Sieltä ei jäänyt yhtä hyvä maku suuhun kuin yläkerrasta.

cafe_lasipalatsi
Kuivakka feta-paprikapiirakka oli surullinen esitys. Punaviini oli todella lämmintä. Syy moiseen lienee siinä, että viinipulloja säilytetään hyllyllä, joka on suoraan loisteputkilamppujen alla. Onneksi en ottanut valkoviiniä!

Piirakka ja viini maksoivat 13 euroa, mikä on mielestäni liikaa.

Asia1 (Hietalahdenranta 6)

Salven ja Nosturin välimaastoon jää kummallisen muotoinen rakennus, jossa on ollut vaikka minkämoisia ravintoloita. Tällä hetkellä siinä toimii kiinalainen ravintola, josta saa hot potia.

Hot potin ideana on kypsentää erilaisia aineksia liemessä, jota voidaan maustaa monenmoisilla maustekastikkeilla. Samalla syntyy loistokeitto, jota voi syödä pitkin matkaa tai hörpätä sen vasta aterian lopuksi.

asia1_hotpot
Oikein kivaa on se, että jokainen ruokailija saa ikioman hot pot-hässäkän ison yhteisen kattilan sijasta. Omien astioiden ansiosta kukin seurueemme jäsen pystyi ottamaan makuunsa sopivan kypsennysliemen. Itse olin perusliemilinjalla, toiset valitsivat kasvis- ja chililiemet.

asia1_hotpot
Aineslista oli laajahko, joten annoimme tarjoilijan tuoda meille "vähän kaikkea". Ensimmäisessä erässä pöytään kannettiin possu-, broileri- ja kalapyöryköitä, broileria sekä kiinalaista säilykelihaa (Spam, Spam, Spam and Spam). Kastikekipoista löytyi BBQ-, chili- ja sataysoosseja sekä valkosipuliöljyä ja tuoretta korianterisilppua.

asia1_hotpot
Seuraava satsi sisälsi munanyyttejä, mustekalaa, kalapaloja (vaikuttivat vähän vanhoilta), raputikkuja ja jättikatkoja.

asia1_hotpot
Kolmannella tarjottimella oli lootuksen juuria, pavunituja, herkkusieniä, kiinalaisia siitakesieniä ja nuudeleita.

asia1_hotpot
Lopuksi saimme vielä pari lautasellista paperinohuita lampaan- ja naudanliharullia sekä tofua.

Seuraavalla kerralla en ottaisi noin laajaa arsenaalia asioita, vaan pitäytyisin muutamassa aineksessa. Suosikkejani olivat kalapullat, mustekalat, lootuksen juuret, sienet, ravut sekä lampaanliharullat.

asia1_tsingtao
Kiinalainen olut toimi hot potin kaverina erinomaisesti. Koko lysti kustansi 32 euroa. Melko edullista siis.

Lungi (Korkeavuorenkatu 2)

Tietojeni mukaan Helsingissä saa ruokalajia nimeltä Eggs Benedict ainoastaan Sunnin brunssilta sekä kortteliravintola Lungista. Sunnin versio oli onnistunut, mutta samaa ei voi valitettavasti sanoa tämän ullanlinnalaisen hipsteribaarin benediktiiniläismunista.

lungi
Lungin munat olivat käsittämätön sekamelska. Maku oli paikoin ihan OK, mutta annos näytti koiran oksennukselta. Seuralaisen kermainen spydäri sen sijaan vaikutti mainiolta.

"Eggs Benedict" ja puolikas pullo kuplivaa kustasivat 27,50 euroa. Pitäisikö Lungille antaa vielä mahdollisuus, erityisen mauttomista verkkosivuistakin huolimattakin?

Senaatin Hiili (Kluuvikatu 7)

Kluuvin kauppakeskuksen yläkerran ravintoloista ei ole tullut käytyä sitten avajaismaistaisten. Senaatin Hiilestä en ole kuullut edes kaveriarvioita, joten tarjoomaa piti mennä testaamaan ihan itse.

senaatin_hiili
Tilasin luomunautahampurilaisen. Mehukas pihvi oli paistettu puuhiiligrillissä ja se maistuikin mukavan savuiselta. Purilaisen lisukkeena olleesta Jallusipulista jalon juoman aromia sai kyllä hakemalla hakea, mutta kokonaisuutena hampparisetti oli OK.

senaatin_hiili
Hiilestä löytyy samantyylinen Jani Leinosen teos kuin Kluuvin kauppahallista. Täällä oleva Casablanca-henkinen Of All the Gin Joints in All the Towns in the World She Walks in to Mine on hologrammi ja siksi siitä oli haastavaa saada kuvaa.

Burgeri ja pullollinen Brooklynin panimon alea maksoivat noin 25 euroa. Hintansa väärtejä molemmat.

6 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Tuo hot-pot-juttu vaikuttaa kiintoisalta!

Ja Lungin kotisivut olivat aika mauttomat, tai sitten en vaan ole tarpeeksi hipsteri ymmrätääkseni moisia.:)

Jaana kirjoitti...

Hot potia saa myös Kampin keskuksen Empire Plazasta. Siellä tosin on käytössä henkilökohtaisten liemikattiloiden sijasta yksi iso kattila, joten sinne mennessä syömäseurue kannattaa muodostaa samoja makuja ja tulisuusasteita preferoivista tyypeistä :-)

Lungin sivujen kuvitus on _nolo_. Ja kaikista nolointa on se, että joka sivulla näkyy tekijän nimi - hän lienee ilmiselvästi tuotoksestaan ylpeä :-o

Jytis kirjoitti...

Mahtava postaus! Enemmän kamaa kuin meidän blogin koko Ravintolat-osiossa varmaan yhteensä :) Mutta siis kiitos, paljon uusia paikkoja myös mulle.

Habibiin ja Mesopotamiaan menen kyllä lähi-itäruoan perässä toistekkin. Sitä tarjontaa saisi olla kaupungissa vieläkin enemmän! Nimim. niin monta kelvotonta falafelia kebumestoissa syönyt

aleksi kirjoitti...

hyvö jos vähän lyhennät näitä, mielen kiintosia kyllä mutta maratooneina aika hengästyttäviä.

noi Iwa sushin rullat jossa on seesamia päällä on hyviä, mesta on muutenkin parantanut tosi paljon alusta, miso vaan lirua mutta ilmasta lounasaikaan.

hitto kun meni tuo Asia1 ohi hotpotteineen..

aleksi kirjoitti...

ah lisäksi vielä.. mitenköhän noiden kluuvin yläkerta mestojen käy, käyn sielä vessassa kerran viikossa(jotka alkaa olla muuten jo aika pahassa kunnossa) ja ikinä ei näy yhtään ihmistä, se on kun sahara.. burgerilla on kyllä ollut tarkotus käydä

Jaana kirjoitti...

Jytis, ole hyvä vaan. Tässä olivat reilun parin kuukauden kuppilavierailut, mutta jatkossa ravintolarapsoja tulee tosiaan lyhyemmissä pätkissä.

aleksi, joo ei näin pitkiä jorinoita jaksa enää kirjoitella - ihme että joku jaksaa lukea!

Hiilen burgeri oli visiitin väärti eli kandee siellä käydä muutenkin kuin vessoja sotkemassa :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...