Lainaa on myös järjettömän ihanan kukkakaalipyreen resepti, jonka löysin Gastromaniat-blogista. Kyllä kermassa ja valkoviinissä keitetty kukkakaali nousee aivan uudenlaisiin makusfääreihin!
Tapatuunaajana jätin originaaliohjeessa mainitun perunan pois ja viritin nestemäärät riittämään pikkuisen isommalle kukkakaalille. Lisäsin mukaan myös tukon persiljaa, joka pilkutti pyreen mukavan viheriäiseksi. Värjäysmausteiksi sopisivat varmasti muutkin yrtit, kuten rakuuna tai timjami.
Kukkakaalimuussi maistuu makoiselta ihan pelkiltäänkin, mutta toimi kiukuttelematta myös palvatun ryynimakkaran ja dijon-majoneesin kaverina.
Tarvitset:
500 g kukkakaalia
2½ dl kermaa
1 dl valkoviiniä
persiljaa
suolaa
valkopippuria
voita
Tee näin:
Paloittele kukkakaali ja laita palat kattilaan.
Kaada päälle kerma ja valkoviini. Nestettä tulisi olla niin paljon, että kukkakaalit nipin napin peittyvät.
Keitä kukkakaalit kypsiksi ja lisää joukkoon persiljaa makusi mukaan.
Sauvasekoita pyreeksi ja mausta suolalla, valkopippurilla sekä voikimpaleella.
Ihanaa, mä olenkin kaivannut takuutoimivaa kukkakaalipyreen ohjetta! Mies ei voi sietää mutta mä tykkään ja voisin itselleni lisukkeeksi tekaista tätä lähiaikoina :)
VastaaPoistaSotke sekaan vielä paistettuja pekonibiittejä, niin jopa maistuu pyree siipallekin ;-)
VastaaPoistaSe närppis vaan ne pekonit sieltä seasta ja jättäis ite pyreen koskematta :D
VastaaPoistaNo onpas se ronkeli!
VastaaPoistaKukkakaalimuusi maistuu varmasti verrattomalta kera suoleen pakatun lihan.
VastaaPoistaMakustelija-Tero
Ainakin ryynimakkaran kanssa se oli hyvvää!
VastaaPoistaSopisiko makumaailma yhteen lohen kanssa?... terv. TiV
VastaaPoistaVarmasti sopisi. Etenkin, jos yrttinä käyttäisi tilliä!
VastaaPoistaToi pyree on varmaan pastan kanssa ihanaa. Pakko päästä kokeilemaan kun ehtii.
VastaaPoistaToi pyree on hyvää melkein minkä tahansa kanssa ;-) Onnea kokeiluihin!
VastaaPoista