Sivut

25. kesäkuuta 2011

Vaaleanpunainen unelma

Juhannusjälkkäriä etsiessäni bongasin Hesarin ruokasivuilta raparperitiramisun reseptin. Samalla huomasin, että perinteisestä tiramisusta ei taida Kulinaarimurulasta löytyä postausta. Sen sijaan alkoholilla kyllästetystä sitruunatiramisusta olen kertonut kolmisen vuotta sitten. Tuunaus is my middle name!
raparperitiramisu
Muokkasin myös Hesarin ohjetta pikkuisen, kun löysin Hakaniemen hallin Deli Delistä jänskiä pitkulaisia luomumarenkeja. Korvasin niillä originaalireseptin samanmuotoiset savoiardi-keksit. Rakenteeltaan marengit ovat keksejä huokoisempia, joten niistä tehty misukka ei tarvitse yhtä pitkää ässehtimisaikaa kuin keksiversio.
raparperitiramisu
Marengit ovat myös keksejä paljon makeampia, joten raparperimuhjun sokeroinnissa kannattaa olla maltillinen. Kerma-tuorejuustoseokseenkaan ei mielestäni tarvitse lisätä sokeria, vaniljasokeri riittää.

Raparperi, kookos ja minttu maistuvat ihanilta yhdessä ja marenkien yltiöimelyys tasoittaa kivasti raparperin kirpeyttä. Myös rommi toimii raparperin kaverina yllättävän hyvin. Raparperitiramisusta taisi tulla kertalaakista keskikesän klassikkotarjottava!
raparperitiramisu
Tarvitset:
4 dl raparperinpaloja
½ dl vettä
½ dl ruskeaa ruokosokeria
2 rkl tummaa rommia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
12 pitkulaista marenkia
kookoshiutaleita
mintunlehtiä

Tee näin:
Kiehauta raparperinpaloja vedessä kunnes ne pehmenevät. Mausta sokerilla ja rommilla. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon notkistettu tuorejuusto. Mausta seos vaniljasokerilla.

Lado astiaan kerros marenkeja. Lusikoi niille raparperisosetta ja levitä soseen päälle kerma-tuorejuustoseosta.

Tee samanlaisia kerroksia, kunnes tykötarpeet loppuvat.

Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.

Koristele herkku kookoshiutaleilla ja mintunlehdillä ennen tarjoilua.

7 kommenttia:

  1. Niin minäkin. Se on hyvin kuvaava termi ;-)

    VastaaPoista
  2. tää just kuullostaa niin mun reseptiltä: ei mitään jauhojen ja munien kaa söhläämistä ja marenkihan on ihan parasta! Mahtavaa, tää lähtee kokeiluun hetimiten!

    VastaaPoista
  3. meritähti, tuo on sekä helppo tehdä että syödä ;-)

    VastaaPoista
  4. tein tään ja onnistuin epäonnistumaan! Ei ollu kyllä ohjeen vika vaan johtui ihan loogisen ajattelukyvyn vajavaisuudesta.:)

    VastaaPoista
  5. täällä http://hurjiahommia.blogspot.com/2011/07/aina-ei-voi-onnistua.html kerron.

    VastaaPoista