3. huhtikuuta 2014

Aurinkotahnaa

Sain arvostelukappaleen Kira Åkerström-Kekkosen kirjasta Auringon maku ja yllätyin siitä todella positiivisesti. En ole seurannut Kiran MasterChef-vaiheita, koska minusta ohjelman suomalainen versio on ihan kauhean tylsä. Minulla ei ollut myöskään kovin tarkkaa kuvaa Kirasta bloggaajana, joten kirjan selailusta syntyneet spontaanit iih- ja ooh-fiilikset tulivat allekirjoittaneelle niin sanotusti puskista.

Auringon maku on opukselle oikein passeli nimi, sillä kirjan sivuilta voi haistaa kesän. Monet sen resepteistä jäävät odottamaan tulevan suven satokautta, mutta yksi ohje, lehtikaalitahna, oli pakko toteuttaa jo nyt.
Kira tarjoili tahnaa viherkasviskeiton kanssa, mutta minä söin sitä peston tapaan fusilli pugliesi casarecci-pastan kanssa. Sadalle grammalle pastaa riitti mainiosti yksi kukkurallinen ruokalusikallinen tätä vihreää kultaa ja herkkuruoka oli valmis.

Lehtikaalitahnaa valmistui aika iso satsi, joten siitä riittää myös leivänpäällysteeksi ja pienellä lisäöljylurauksella siitä saisi varmasti huippuhyvää salaatinkastiketta. Varsin monikäyttöinen tahdas on tämä.
Lehtikaalitahnaan tarvitset:
1½ dl ryöpättyä lehtikaalia
1½ dl basilikanlehtiä
½ dl oliiviöljyä
½ dl raastettua parmesania
valkosipulinkynnen
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Revi lehtikaalin lehdet irti varsista (Kira käski kirjassaan heittämään varret pois, mutta minä en totellut vaan säästin ne paistettujen nuudeleiden sekaan laitettaviksi).

Ryöppää lehtiä kiehuvassa vedessä pari sekuntia ja nosta lehdet astiaan, jossa on jäävettä.

Puristele lehtikaalin lehdistä vedet pois ja laita lehdet muiden tykötarpeiden kanssa kulhoon.

Sauvasekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

2 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Mielenkiintoinen tahna, tätä pitää kokeilla!

Jaana kirjoitti...

On hyvää, kannattaa kokeilla!

Eilen leivon tahnan jämät piirakkaan yhdessä kirsikkatomaattien, emmentalin, kerman ja munien kanssa. Siitäkin tuli herkkua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...