8. heinäkuuta 2013

Ihmiskoe

Osallistuin jo aikoja sitten eli toukokuussa Poppamiehen organiseeraamaan jännään ihmiskokeeseen, jossa 50 nopeinta ilmoittautunutta sai kokeiltavakseen uutta chili con carne-mausteseosta. Tykkään yleensä maustaa chilini omin päin, mutta tämä sekoite kiinnosti, koska kiukkumausteet ovat poppatyypeillä tunnetusti hanskassa ja chilissä täytyy olla tietynlaista tanakkaa takapotkua.
Maustepussi saapui postitse. Kirjekuoren avaaminen vapautti ilmaan lupaavan äkäisiä aromeja ja pussin perusteellisempi nuuhkaisu kirvoitti liki vedet silmiin. Lähetyksen mukana oli myös resepti, jota noudatin muilta osin melko orjallisesti, mutta suositellun sika-naudan (700 g) sijasta käytin puoli kiloa pelkkää luomupossun jauhelihaa.

Käyttämäni tomaattimurska ja maissit olivat GoGreeniltä tuotenäytteinä saamaani luomukamaa. Tai tarkemmin sanottuna toinen tomaattimurskapaketti oli, sillä toisen hommasin ihan perinteisesti kaupasta ostamalla. Mielestäni on todella hienoa, että peltipurkkitomaateille ja -maisseille on kartonkipakkausvaihtoehtoja! 

Chili con carnesta tuli omaan makuuni hivenen liian ärtsyä, vaikka ranskankerma ja riisi tulisuutta pikkuisen liudensivatkin. Kokeeseen lisäkseni osallistunut herrahenkilö sen sijaan väitti vienosti punoittava kalju hiestä kimallellen nauttivansa ruoasta. Ja uskottavahan se oli, kun evästä upposi tuulensuojaan pari santsilautasellistakin.    

En ole varma, joko kokeilemaani mausteseosta saa Poppamiehen verkkokaupasta ja jälleenmyyntipisteistä. Itse voisin kuvitella hankkivani sitä "erityisolosuhteisiin" (kuten mökille), joissa normaalia oman kodin maustevarastoa ei olisi käytettävissä.
Tarvitset:
500 g possun jauhelihaa
ison sipulin
punaisen paprikan
2 rkl tomaattipyreetä
390 g tomaattimurskaa
80 g Poppamies Chili Con Carne-jauhetta
4 dl olutta (käytin Keisari Året Runtia)
280 g maissia
285 g kidneypapuja
(suolaa)

Tee näin:
Ruskista jauheliha kasarissa.

Leikkaa sipuli ja paprika melko pieniksi kuutioiksi. Lisää ne ruskistetun lihan joukkoon ja paistele hetken verran.

Lisää kasariin tomaattipyree ja -murska sekä mausteseos. Sekoita hyvin.

Kaada joukkoon olut. Anna hautua välillä sekoittaen 45 minuutin ajan.

Valuta maissit ja pavut. Lisää ne kasariin ja sekoita hyvin.

Käännä liesi pois päältä ja laita kasariin kansi. Anna muhia vielä puolisen tuntia.

Tarkista lopuksi suolaisuus ja lisää suolaa tarvittaessa.

Tarjoa keitetyn riisin ja ranskankerman kanssa.

4 kommenttia:

Inez kirjoitti...

Kuulostaapa ruoka namilta, mutta mistä ihmeestä olet löytänyt brassibisseä?

Jaana kirjoitti...

Mistäköhän mä niitä ostin? Olisikon pulloja ollut Sokoksen alakerrassa olevan smarketin hyllyssä? Veikkaan, että sieltä ne löytyivät :-)

Inez kirjoitti...

Sattuipa sopivasti, tuossa kaupassa käyn muutenkin useahkosti - sinne siis tutkimaan oluthyllyjä :D

Jaana kirjoitti...

Toivottavasti löytyy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...