keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Rule, Britannia!

Taannoisesta Britannian hovin vauvauutisesta kuultuani intouduin kokkaamaan juustoleipien ehdotonta kuningasta nimeltä Welsh rarebit. Ilosanoma Cambridgen herttuattaren tiineydestä liikutti minua, koska olen intohimoinen kaappirojalisti. Paitsi että en taida niin kauhean syvällä siellä komerossa lymytä...
Olen tehnyt mahtileipää jo muutamaan otteeseen joku aika sitten The Guardianista löytämäni ohjeen mukaan, enkä enää muihin resepteihin kajoa. Tämän parempaa ei vain yksinkertaisesti ole.

Varsin hassunnimiseen lämppäriin tulee ihanan paljon englantilaista cheddaria. Mitä kypsempää, sitä parempaa. Lisäksi sinappijauhe, Worcestershire-soossi sekä stout antavat kuorrutteelle aivan mahtavaa makua.

Oluena käytin tällä kertaa skotlantilaista Belhaven McCallum's Stoutia. Koska stoutia kului juustokastikkeeseen vain liraus, hyödynsin loppupullon ruokajuomana. Hienosti toimi siinäkin roolissa!
Tarvitset:
1 tl sinappijauhetta
3 rkl stoutia
30 g voita
1 tl Worcestershire-kastiketta
150 g englantilaista cheddaria
2 keltuaista
2 viipaletta maalaisleipää

Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 250-asteiseksi.

Sekoita sinappijauhe ja olut kattilassa. Lisää joukkoon voi ja W-soossi. Lämmitä, kunnes voi on sulanut.

Lisää kattilaan raastettu juusto. Lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Anna seoksen jäähtyä hieman.

Paahda leipäviipaleita uunin ritilällä viitisen minuuttia.

Lisää hiukan jäähtyneeseen juustokastikkeeseen keltuaiset hyvin sekoittaen.

Ota leivät uunista ja laita ne leivinpaperoideulle pellille. Lusikoi juustoseosta leipien päälle.

Kypsennä leipiä uunissa kunnes juusto alkaa kuplia ja saada hiukan väriä. Tarjoa heti.

3 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Kiitos korvamadosta. ;) Onko montaa parempaa asiaa kuin pitkään kypsytetty cheddar?...drools...

Aila kirjoitti...

Ihan turhaan aina haukutaan brittikeittiöitä :). Tilasin jouluksi haggista, jos matkalaukkuun vaan mahtuu...

Jaana kirjoitti...

Paula, ole hyvä vaan :-) Kypsään ikään ehtinyt cheddar on kyllä aika korkealla minunkin juustojen arvostusasteikossani.

Aila, sanos muuta! Joskus olen kuullut väitettävän, että Helvetissä on englantilainen keittiö. Jos näin on, niin toivottavasti pääsen sinne jahka minusta aika jättää ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...