sunnuntai 26. elokuuta 2007

Kuuluuko kuminaa?

Nimittäin Helsingin yllä jyrisee taas. Mukava ilma olla sisällä.

Kumina jakaa ihmiset fanittajiin ja kammoajiin vähän samalla tavalla kuin homejuustot tai anjovis. Meidän maustekasviin positiivisesti suhtautuvien iloksi juustoporttilaiset tekevät Kuminajuustoa, joka on pääosassa sadepäivän salaatissa.

Saman valmistajan Viinitarhurin juusto on muuten myös aivan loistava tuote. Ja syystäkin, sillä mister tai missis viinitarhuri penslaa juustoa tunnollisesti punaviinillä sen kypsymisen aikana :-)


Kuminajuustoa supporttaavat lehtisalaatti, kikherneet, kurkku ja retiisit. Riivin mukaan myös elokuun haastekalan sivuroolin esittäjän, suolaheinän, viimeiset suoritukset.

Salaatin kostukkeeksi spruittasin synnyinseudullani tuotettua tomaatti-valkosipulikastiketta. Testaa ihmeessä, jos Aitoa Makua löytyy lähikaupastasi!


Lopuksi pari hämmentävää uutista: Sukulan Jylppy on lanseeraamassa viheltäviä eineksiä ja maailmalla kuuminta hottia on pimeässä syöminen. Voisikohan näitä kahta ällistyttävää innovaatiota yhdistää?

6 kommenttia:

Sammakko kirjoitti...

Viinitarhurin juusto todellakin on herkullista! Huomaan olevani kaikkien mainitsemiesi tuotteiden fanittaja: homejuustot, anjovis (se oikein kunnolla suolainen) ja kumina - ah, ihanuutta. Kuminalimppu on sekin herkkua.

Välispiikki kirjoitti...

Mielipiteitä jakavien makujen fanittajat fanittavat usein samoja asioita :-)

Katja kirjoitti...

Kuminasta sellainen kommentti että suomalainen kumina on Cardamon englanniksi ja cumin englanninkielisissä resepteissä on juustokuminaa eli Jeeraa. Maku on aika erilainen ja itse en suomalaisesta kuminasta pidä mutta Jeeraa laitan vähän joka ruokaan.

Välispiikki kirjoitti...

Näin on. Ja uskoisinkin, että se mielipiteitä jakava kumina on nimenomaan tämä cardamon-kumina. Meikäläiselle kelpaavat kyllä molemmat :-)

johanna_dxb kirjoitti...

Itse tykkaan kovasti Gouda Cumin juustosta joka maistuu siis kuminalta! Cardamon taas on mielestani kardemummaa, ainakin olen sita kayttanyt korvapuusteihin...

Välispiikki kirjoitti...

Johanna, täällä ovat nyt mausteet sekaisin :-) Cumin ja Caraway ovat kuminoita, Cardamon tietty kardemummaa. Eikö? Mutta kumpi kuminoista on juustokuminaa eli jeeraa (veikkaisin että Cumin) ja kumpi "tavallista" kuminaa, jota on esim. akvaviitissa ja rakastamissamme kuminajuustoissa (vissiin sit Caraway)?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...