keskiviikko 27. kesäkuuta 2007

Varhaiskaali meets Others

Minua ei haittaa vaikka lomalla sataa! Silloin voi lukea dekkareita viltin alla ilman huonoa omaatuntoa. Tai viettää Lost-maratonia - voiko mikään muu olla yhtä ihanan koukuttavaa kesäisenä sadepäivänä?

Voi. Nimittäin varhaiskaali. Se on monikäyttöistä ja edullista. Sitä voi keittää, paistaa, höyryttää, hauduttaa, kuorruttaa ja wokata. Siitä saa tehtyä suuria herkkuja pienellä vaivalla. Tässä pari esimerkkiä:

1) Varhaskaalista, grillatusta paprikasta ja mozzarellasta tulee makoisa salaatti. Paahda punaiset paprikat uunissa grillivastuksen alla mustanpuhuviksi. Kuori & suikaloi paprikat ja marinoi ne oliiviöljy-Balsamico-suola-sokeriseoksessa. Pilko, raasta tai paloittele varhaiskaali. Mozzarellan voit siivuttaa tai repiä. Käytä paprikoiden marinadilientä salaatin kastikkeena. Nauti.2) Varhaiskaalista, pekonisilpusta ja tomaatista syntyy oiva maissitortillan täyte. Paista pekonisilppu tai -kuutiot pannulla omassa rasvassaan, lisää varhaiskaali, suolaa ja pippuroi maltillisesti. Sivele lämmitetylle maissilätylle levittyvää Koskenlaskijaa, lisää kaali-pekonisilppu sekä tomaattia. Kääri rullalla ja haukkaa.Eka kausi tuli kahlattua läpi eilen, toisen kauden katselu on puolivälissä. Kolmannen kauden dvd-boksi tullee myytiin joulukuun alkupuolella. Joulun odotuksen tuskaa voi lieventää muiden aiheeseen vihkiytyneiden kanssa.

"I've looked into the eye of this island, and what I saw was beautiful."

2 kommenttia:

Sammakko kirjoitti...

Hei! Myös meillä iloitaan varhaiskaalikaudesta. Varhaiskaali on maukasta ja makeaa, ja niin mukavan pehmeää. Yksinkertainen ruoka syntyy paistamalla valkosipulia, vihersipulia ja varhaiskaalia pannulla, kaalin pehmenemiseksi lisätään loraus sakea. Ja lopuksi päälle lorautetaan hiukan soijakastiketta, jos mieli tekee, ja syödään keitetyn riisin kanssa. Helppoa, edullista, ja ah, niin kesäistä.
Huomasin, että olin päässyt linkkilistallesi; lisäsin sinut omalleni, se varmastikin sopii?

Välispiikki kirjoitti...

Mainio vinkki tuo sakenlorautus!

Ristiinlinkitys on erittäin OK :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...