lauantai 12. toukokuuta 2007

Lauhkean lampaan lempeää maksaa

Ennenkin on tullut kehuttua Hakaniemen hallissa olevan Hakkaraisen lampaanlihavalikoimia. Tuolta olivat peräisin myös muutaman postauksen takaiset karjalanpaistitarpeet.

Tänään kävin hakemassa jätkiltä lampaan jauhelihaa Euroviisujen valvojaismurkinoita varten. Tarjolla oli myös sitä lampaan maksaa, josta mainitsin äskettäin Lauralle & Aatullekin. Oli pakko ostaa pieni pala.

Viisuvalvojaismenulle saakka maksa ei päässyt, vaan siitä tuli ehtoisan emännän yhdistetty lounas & ruoantekoruoka :-)

Ruoantekoruoka on terminä viehättävä! Omaan sanavarastooni sen lanseerasivat jokunen vuosi sitten Aake Kalliala ja Sakari Kuosmanen kesäkokkaussarjassaan. Joka jaksossa tehtiin varsinaista sapuskaa sekä ruoantekoruokaa, ettei pääsisi nälkä yllättämään kesken kokkailujen. Hieno tapa!

Paras Aaken & Sakun tekemä ruoantekoruoka oli paistetut naudanmaksaviipaleet, jotka nautittiin hiivaleipäviipaleen päällä. Nyt ei ollut hiivaleipää, joten paistoin maksan seuraksi sipulirenkaita. Ennen paistamista siivosin maksan turhista rustoista ja kalvoista. Paistamiseen käytin oliiviöljyä, mutta voissa paistaminen ei ole missään nimessä kiellettyä. Päinvastoin.


Lampaan maksassa on hyvin lempeä maku, joten mausteeksi ei tarvittu kuin kevyt suolaus. Voisin melkein väittää, että lampaan maksasta voisivat tykätä sellaisetkin yksilöt, jotka eivät muuten maksasta liiemmin piittaa.

Viisuvalvojaistarjoiluista lisää myöhemmin *hyvä Serbia*

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...